Windsor over Canada: 'Verstappen favoriet voor de wereldtitel' Max Verstappen
Max Verstappen

Windsor over Canada: 'Verstappen favoriet voor de wereldtitel'

Windsor over Canada: 'Verstappen favoriet voor de wereldtitel'

Peter Windsor ziet in Max Verstappen de absolute favoriet voor de wereldtitel dit seizoen. De Britse Formule 1-analist was erg lovend over de Nederlander en zag een solide overwinning van de Red Bull-coureur in Canada.

Windsor is erg te spreken over de prestaties van Verstappen in Canada. 'Verstappen was briljant in zijn verdediging tegen Carlos Sainz. In de laatste ronde nam hij de chicane vol en kwam zelfs bijna in de muur terecht. Het laat zien hoe de Nederlander er voor ging om tegen het einde van de race Sainz achter zich te houden en dat deed hij met verve. Verstappen is dan ook favoriet voor de wereldtitel', zegt Windsor in zijn podcast.

Ferrari hogere topsnelheid dan Red Bull

Windsor zag ook iets opvallends tijdens de Grand Prix van Canada. 'Het viel me op dat Ferrari voor de eerste keer dit seizoen een hogere topsnelheid had dan Red Bull Racing. Dit is een unicum aangezien Red Bull normaal altijd sneller is op het rechte stuk dan Ferrari. Op deze manier kon Sainz dan ook dichterbij Verstappen komen tegen het einde van de race maar de Nederlander had desondanks alles onder controle', zegt Windsor.

Volgens de Brit had Ferrari ook wat agressiever kunnen zijn met haar laatste pitstop voor Sainz. 'Ferrari heeft een grote kans laten lopen met Sainz. Ik had verwacht dat ze hem op de mediumband zouden zetten voor de laatste stint na de safetycar maar ze kozen toch voor de harde band. De Spanjaard had welliswaar geen nieuwe mediumband meer dus ik begrijp waarom Ferrari voor een nieuwe harde band heeft gekozen, toch denk ik dat Ferrari daarmee een kans heeft laten lopen om Verstappen echt onder druk te zetten', aldus de analist.

Hamilton zag eruit alsof hij zijn eerste Grand Prix won

Volgens Windsor zag Lewis Hamilton eruit alsof hij zijn eerste Grand Prix won. 'Hamilton was zo blij met zijn podium, het leek wel alsof hij zijn eerste Grand Prix won. Het was weer eens een keer omgedraaid bij Mercedes en Hamilton stond voor George Russell. Toch reden beide auto's met een andere setup en dus kunnen we het niet helemaal goed beoordelen. Het lijkt erop alsof Mercedes de zaken beter op orde heeft met de hogere rijhoogte', zo sluit Windsor af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws