Horner ziet ontevreden Verstappen in VT2: 'Het zit qua balans nog niet goed' Formule 1
Formule 1

Horner ziet ontevreden Verstappen in VT2: 'Het zit qua balans nog niet goed'

Horner ziet ontevreden Verstappen in VT2: 'Het zit qua balans nog niet goed'

Christian Horner weet dat Red Bull Racing een betere auto neer moet zetten voor de kwalificatie van zaterdag. Volgens de teambaas van de Oostenrijkse renstal was Max Verstappen niet tevreden met de balans in de auto tijdens de tweede vrije training. Aan de andere kant leek Ferrari juist wel klaar te zijn voor de kwalificatie, aangezien Charles Leclerc en Carlos Sainz een één-twee pakten in de tweede vrije training.

De snelle tijden van de rijders van de Italiaanse renstal hebben ook indruk gemaakt op de teambaas van Red Bull. 'In deze sessie hebben ze echt een ijzersterke snelheid laten zien', vertelt Horner bij Sky Sports. 'We weten niet welke energie- en motorstanden ze hebben gebruikt, maar ze zien er heel goed uit.' De Brit ziet dat er ook ruimte voor verbetering is bij zijn renstal. 'Ik denk dat er een aantal punten zijn waarop we de auto beter kunnen afstellen, maar dat zien we morgen wel.'

Verstappen ontevreden met balans in RB18

Veel coureurs schoten tijdens de eerste twee sessies van de Grand Prix van Monaco rechtdoor bij Saint Devote. Ook Verstappen had moeite in de eerste bocht van het circuit van Monaco. 'Het is nu vooral de eerste bocht voor Max. Daar moeten we de auto nog wat beter maken voor hem. We hebben een aantal verschillende afstellingen geprobeerd en hij was niet zo blij met de auto als in de eerste vrije training. Ik weet zeker dat we het kunnen verbeteren. Sergio (Pérez, red.) heeft echt een geweldige sessie neergezet.'

Horner weet ook waarom het niet goed gaat in de eerste bocht. 'Qua balans zit het niet goed in die bocht', verklaart Horner. De Brit weet echter zeker dat het team klaar zal zijn voor de kwalificatie van zaterdag. 'We hebben heel veel data weten te verzamelen, dus ik weet zeker dat het goed gaat komen', concludeert de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws