Verstappen maakt zich zorgen: 'We hebben niet genoeg snelheid over één ronde' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen maakt zich zorgen: 'We hebben niet genoeg snelheid over één ronde'

Verstappen maakt zich zorgen: 'We hebben niet genoeg snelheid over één ronde'

Max Verstappen maakt zich zorgen over de snelheid van de Red Bull over één ronde. In de afgelopen races leek Ferrari daar het voordeel te hebben, ten opzichte van de Oostenrijkers. Tot nu toe lukte het Verstappen om in alle races waarin hij finishte, eerste te worden. Maar dat had volgens hem ook heel anders kunnen zijn.

'We hebben niet genoeg snelheid over één ronde', begint Verstappen op de persconferentie tegenover onder andere F1Maximaal.nl. 'In Barcelona leek het er zelfs op dat Leclerc een klein beetje van mij wegreed. Dat was nog voordat ik van de baan schoot en last kreeg van meer problemen in de eerste dertig ronden (DRS-probleem, red.), maar we bekijken het race per race.'

Dat de Red Bull het minder goed doet dan de Ferrari over één ronde, baart Verstappen wel enigszins zorgen. 'Je hebt de performance nodig over één ronde. Ik denk dat het voor ons tot nu toe erg tricky is geweest over één ronde.' Voor Monaco zal dat anders zijn, want echt serieuze snelheden worden niet bereikt. 'Ook zijn de huidige auto's eigenlijk te groot, te lang en te zwaar voor deze baan', voegt de Nederlander eraan toe.

Pérez: 'Je moet geduldig blijven in Monaco'

Om succesvol te zijn in Monaco, is geduld erg belangrijk, aldus Sergio Pérez. 'In Q3 zullen we allemaal erg gespannen zijn', verwacht de Mexicaanse coureur. 'We hebben dan allemaal het gevoel dat we het verschil kunnen maken.' Dat het tijdens de kwalificatie moet gebeuren, is te verklaren. 'Dit is waarschijnlijk de slechtste baan die er is voor de huidige auto's', vindt Pérez.

Verder lijkt Pérez zich ook zorgen te maken over de langzame bochten. 'Daarin hebben we veel verloren, vergeleken met vorig jaar. Toch verwacht ik een interessante race, want het zicht van de rijders wordt ook meer beperkt. Er zullen meer fouten gemaakt worden vanwege het zicht door de wijdere auto en de wijdere banden. Het zal daardoor nog moeilijker zijn om in te halen tijdens de race, en de kwalificatie zal ook anders zijn in dat opzicht.'

Over een eventuele contractverlenging is Pérez overigens nog niet bezig. 'Op dit moment heeft dat niet de hoogste prioriteit', zegt de Red Bull-rijder. 'We zitten in het midden van het seizoen. Het is trouwens ook niet makkelijk om te onderhandelen met Helmut Marko en Christian Horner over een contract. Maar we zijn allemaal gelukkig en zien wel wat er binnenkort komt', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws