Horner ziet sleutelmoment bij de start: 'Moeten ze splitten' Formule 1
Formule 1

Horner ziet sleutelmoment bij de start: 'Moeten ze splitten'

Horner ziet sleutelmoment bij de start: 'Moeten ze splitten'

Christian Horner is benieuwd welke filosofie het best gaat werken op het circuit in Miami. Doordat niemand een longrun heeft kunnen doen hebben de teams geen goed beeld van wie er het best voorstaat in de race-omstandigheden. De teambaas ziet vooral de start als een sleutelmoment in het verloop van de race.

Tegenover Viaplay laat de topman van Red Bull Racing weten te hopen dat de filosofie van zijn team het beste werkt. 'Ik hoop het, we hebben andere filosofie, wij meer topsnelheid en minder downforce, zij meer downforce maar wat minder hoge snelheden op de rechte stukken. Ik weet niet welke beter is, dat gaan we uitvinden in de komende twee uur.'

De start zal een sleutelmoment zijn om een kans te maken op de overwinning, zo stelt Horner. 'We moeten ze splitten. We hebben een goede start nodig. Daarna kunnen we met onze strategie spelen. Er is een vuile kant en een schone kant', zo geeft hij zijn analyse van de baan. Max Verstappen start aan de schone kant en komt daardoor mogelijk makkelijker weg dan Carlos Sainz.

Red Bull op tweede startrij

Verstappen start naast teamgenoot Sergio Pérez, die dus op de vuile kant moet starten. De Nederlander heeft voor zich Charles Leclerc, die dus ook aan de schone kant start. In het kielzog van de Monegask zal de wereldkampioen de eerste bocht in willen duiken, en bij de start gelijk voorbij te gaan aan Sainz om een kans te maken op de overwinning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws