Weerupdate | Pittige bui in Miami, binnen enkele minuten weer droog Formule 1
Formule 1

Weerupdate | Pittige bui in Miami, binnen enkele minuten weer droog

Weerupdate | Pittige bui in Miami, binnen enkele minuten weer droog

De Grand Prix van Miami is aanstaande, de late race (voor Nederlandse tijd) zal op zondagmiddag 15:30 lokale tijd (in Miami) van start gaan. De vraag is natuurlijk: wat is het weer voor de race in Miami? Hieronder vindt u het laatste weerbericht voor de Grand Prix van Miami.

De Formule 1 maakt zich op voor haar eerste race in Miami waar in Juni het stormseizoen begint. Zodoende is het weer erg wisselvallig en regent het momenteel in de Amerikaanse kustplaats. Via het lokale weerbericht van Local 10 houden wij u op de hoogte van de laatste updates voor de Grand Prix van Miami.

Weerbericht Grand Prix Miami: Regen voorafgaand aan de race

Volgens het lokale weerbericht regent het momenteel in Miami. De regen was al langer voorspelt en heeft zich de afgelopen nacht gemanifesteerd. Lokaal zijn er onweersbuien en is het enorm benauwd met een luchtvochtigheid van 77% en een temperatuur die bij de start van de race zal liggen rond de 33 graden. Daarmee wordt het een enorm zware race voor de coureurs en het materiaal. Koeling van de auto's en de juiste temperatuur in de banden behouden zal een grote rol spelen tijdens de race.

Lokale tijd Miami Weerbericht
12:00 30 graden met lokale buien
13:00 31 graden met lokale buien
14:00 33 graden en half bewolkt met opklaringen
15:30 Start van de race 33 graden en half bewolkt met opklaringen
17:00  30 graden en half bewolkt met opklaringen

Vooralsnog ziet het er naar uit dat de regenbuien de race in Miami op een haar na missen. Toch blijft de kans op neerslag tijdens de race zo'n 30% en zou het goed kunnen dat de coureurs starten op een halfnatte baan door de regenbuien die in de ochtend hebben plaatsgevonden. De wind is mild met een westenwind van zo'n 16 km/u. Wij zullen u later vandaag nog op de hoogte met de laatste updates met betrekking tot de regenbuien in Miami.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Weerupdate 18.50u (08/05) | Regen in de paddock, kans op regen tijdens race klein

Erik van Haren, Formule 1-journalist voor de Telegraaf, meldt dat er regen valt in de paddock. Het gaat momenteel op een kleine bui en dat zal ook weinig effect hebben op de baan, aangezien het boven de dertig graden is.

Tijdens de race zal het waarschijnlijk droog blijven. Op Weather.com is te zien dat er momenteel een kleine bui hangt boven het circuit in Miami, maar daarna zal het snel droog worden in Florida. De radarbeelden laten zien dat er geen regen meer boven de oostkust in de Verenigde Staten hangt en dat de coureurs opnieuw een droge sessie kunnen verrijden.

Weerupdate 20.35u (08/05) | Pittige bui in Miami, binnen enkele minuten weer droog

Anderhalf uur geleden begon het te regenen op het Miami International Autodrome, maar toen was het weer binnen een paar minuten droog. Inmiddels regent het weer in Miami en nu is het ook iets harder dan eerder deze avond. De radar van Weather.com laat echter zien dat niet meer regen aan zit te komen. Desalniettemin zal er nog altijd een kleine kans zijn op een bui gedurende de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws