In het kort | Boete voor Mercedes na incident in de pitstraat tussen Russell en Piastri Formule 1
Formule 1

In het kort | Boete voor Mercedes na incident in de pitstraat tussen Russell en Piastri

In het kort | Boete voor Mercedes na incident in de pitstraat tussen Russell en Piastri

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Boete voor Mercedes na incident in de pitstraat tussen Russell en Piastri

Mercedes heeft een boete gekregen van 5000 euro voor een unsafe release tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan, zo staat vermeldt in een document van de FIA. De Duitse renstal stuurde George Russell naar buiten, maar daarbij reed hij bijna tegen Oscar Piastri aan, die bijna in de muur terechtkwam. Piastri gaf aan dat hij flink aan de kant moest om een botsing te voorkomen. De monteur van Russell had niet goed genoeg gekeken of de weg voor Russell vrij was, aldus het bestuursorgaan.

GP Turkije wil in 2026 terugkeren op F1-kalender

Lale Cander, de voorzitter van Pirelli Turkije, heeft tegenover het Turkse Habertürk laten weten dat de nieuwe exploitant Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., waar ze bij betrokken is, de ambitie heeft om de de Grand Prix van Turkije in 2026 weer terug te krijgen op de Formule 1-kalender. De nieuwe exploitant heeft echter slechts een maand de tijd om een overeenkomst met de koningsklasse van de autosport te sluiten. De nieuwe exploitanten hebben daarnaast ook de opdracht gekregen om winkelcentra en uitgaansgelegenheden te bouwen op het terrein om het evenement voor bezoekers interessanter te maken.

Wolff komt terug op beslissing en reist toch af naar Japan

Door de overvolle kalender had Toto Wolff aanvankelijk al voor de start van het seizoen besloten om de Grand Prix van Japan aan zich voorbij te laten gaan, maar de teambaas van Mercedes is toch op die beslissing teruggekomen. Volgens Sky Sports heeft de Oostenrijker toch de lange reis naar Suzuka gemaakt. De reden van deze wending heeft vermoedelijk betrekking op de dramatische seizoenstart van de Zilverpijlen.

F1-eigenaar Liberty Media neemt ook MotoGP over

Liberty Media is sinds 2016 de eigenaar van de rechtenhouder van de Formule 1, en het Amerikaanse bedrijf zet nu verdere stappen in de motorsportwereld, door Dorna over te nemen voor 4,2 miljard euro. Dorna is de eigenaar van de MotoGP, inclusief de Moto2, en Moto3, waarbij Collin Veijer in actie komt. Liberty Media neemt 86 procent van de aandelen over. Er zijn dan ook al geruchten dat de Formule 1 en de MotoGP in de toekomst in hetzelfde weekend op hetzelfde circuit in actie kunnen komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws