Jordan probeerde Newey binnen te halen: 'Cheque voor een half miljoen deed hem niets' Formule 1
Formule 1

Jordan probeerde Newey binnen te halen: 'Cheque voor een half miljoen deed hem niets'

Jordan probeerde Newey binnen te halen: 'Cheque voor een half miljoen deed hem niets'

Oud-teambaas Eddie Jordan weet nog goed dat hij probeerde om goede vriend Adrian Newey naar Jordan te halen met een cheque voor een half miljoen, maar dat lukte niet, want hij ging met David Coulthard mee naar McLaren. Jordan is blij voor Newey dat hij nu wat meer rust zal krijgen nu hij niet meer van hot naar her hoeft te reizen en onder druk staat van Red Bull Racing.

'Nou, ik ga geen enkele verwijzing maken naar wat waarschijnlijk wel of niet gaat gebeuren', begint Jordan in de Formula For Success-podcast, die hij runt samen met Coulthard. Beide heren kennen Newey goed. De topontwerper ging destijds met Coulthard mee toen hij overstapte naar McLaren. 'Ik heb dezelfde artikelen gelezen als jij, DC', gaat Jordan verder. 'Het is enorm belangrijk om verschillende mensen en standpunten en contractuele posities te respecteren. Ik hem geprobeerd om hem te contracteren. Ik herinner me dat ik naar zijn huis ging en een cheque voor een half miljoen achterliet om hem over te halen naar Jordan te komen. Dat gebeurde niet', lacht Jordan.

Newey werkte in de jaren negentig bij Williams, en toen lukte het Jordan dus niet om de Brit over te halen om naar het F1-team Jordan te komen. De Brit stapte over naar McLaren, waar Coulthard ook reed. 'Hij ging met jou naar McLaren', richt Jordan zich tot de Schotse coureur. 'Maar ik heb nog nooit een slecht woord over hem gehoord, in meer dan dertig jaar tijd. En dat is vaak indicatief voor het soort persoon dat hij is. Sommige zouden zeggen dat hij gewoon briljant is als hij een potlood in zijn hand heeft, en hij wordt gewoon een heel normale, stille, bescheiden kerel als hij dat niet heeft. Ik denk dat dat precies is wie hij is', zegt Jordan. 'Dus wat zijn beslissing dan ook is, we wensen hem het beste.'

'Mijn lippen zijn verzegeld, DC!'

Jordan kent Newey goed, maar wil niet te veel kwijt over zijn advies aan de topontwerper en of hij nog een vervolgstap moet ondernemen nu hij vertrekt bij Red Bull Racing. De Ier vermoedt dat Newey gewoon wat rust wil, en lijkt een pensioen dus niet uit te sluiten. 'Ik ga niet zeggen wat ik ga adviseren, maar weet je, we praten veel, we fietsen veel samen', vervolgt de oud-teambaas. 'Ik zie hem vrijwel elke dag gedurende een periode van twee, drie maanden, zoals tijdens de zomer in Kaapstad. We zijn zo ongeveer naaste buren, zogezegd. En dus zijn er bepaalde dingen die ik weet en bepaalde dingen die hij over mij weet, maar weet je, mijn lippen zijn verzegeld. DC, je krijgt geen woord uit me. Ik vind het geweldig', zegt Jordan. 'En als we praten tijdens het fietsen, dan was het gewoon geroddel zoals je doet als je stopt voor een kop koffie.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws