Jos Verstappen spreekt zich opnieuw uit over situatie Red Bull: 'Daar is het nu wel te laat voor' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen spreekt zich opnieuw uit over situatie Red Bull: 'Daar is het nu wel te laat voor'

Jos Verstappen spreekt zich opnieuw uit over situatie Red Bull: 'Daar is het nu wel te laat voor'

De situatie omtrent Christian Horner werd in Bahrein eigenlijk al afgesloten toen hij onschuldig werd verklaard na een onafhankelijk onderzoek. Toch reageerde Jos Verstappen, vader van Max Verstappen, nogmaals op de situatie, en hij benadrukte onder andere dat hij meeleeft met de medewerkster die mogelijk op non-actief is gesteld.

De situatie bij Red Bull lijkt de laatste weken uit de klauwen te lopen: Horner werd voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein onschuldig verklaard, maar de echte ophef leek daarna pas echt te ontstaan. Ook Jos Verstappen reageerde op het nieuws, al viel zijn reactie niet bij iedereen in goede aarde. De vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen gaf eerder al aan bang te zijn dat Horner zichzelf als slachtoffer ziet, en dat het zo niet langer door kan gaan.

Situatie Horner heeft te veel invloed op Max Verstappen

Er is sinds de uitspraak van het onderzoek naar buiten kwam een hoop gebeurd. Mercedes-teambaas Toto Wolff en McLaren-CEO Zak Brown riepen op tot meer transparantie én er gaan talloze geruchten rond over Verstappen die mogelijk de overstap zou maken naar Mercedes. Het werd al snel duidelijk dat de ophef omtrent de situatie zich nog langere tijd voort zal zetten, en ook Jos Verstappen deelde opnieuw zijn oordeel met de wereld.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen jos max raymond vermeulen rb
Verstappen senior maakt zich vooral druk om de invloed die de situatie heeft op zoon Max. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

In gesprek met The Daily Mail sprak de rallycoureur dan ook uit dat hij meeleeft met de medewerkster die nu mogelijk op non-actief staat. ‘Ik leef echt met haar mee, na alles wat ze de afgelopen tijd heeft meegemaakt. We gaan zien wat er nu gebeurt.’ Horner gaf voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië al aan dat hij graag een streep onder het hele gebeuren zou zetten, maar daar is Verstappen senior geen voorstander van. ‘Ik denk dat het daar nu een beetje te laat voor is. Het is prima dat hij dat wil, alleen denk ik dat het inmiddels geen mogelijkheid meer is.’

Jos Verstappen is zelf niet aanwezig in Saoedi-Arabië, maar weet dus wel precies wat er speelt. Uiteindelijk benadrukte hij wel dat hij maar één ding belangrijk vindt in dit hele proces. ‘Ik wil er niet te veel over zeggen, want het zal alleen maar problemen veroorzaken. Maar het allerbelangrijkste is dat Max tevreden is.’ Met die doelstelling in gedachten gaat er echter één ding mis volgens Verstappen senior. ‘Alle dingen die nu gebeuren hebben wel invloed op Max.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

helm max verstappen red bull racing 4
Jos Verstappen is toch bang dat zijn zoon last heeft van de ophef omtrent Horner. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

F1 draait nu te weinig om prestaties 

Volgens Jos Verstappen valt het namelijk wel op dat het gesprek omtrent Horner veel aandacht opeist binnen de sport. ‘Max was derde tijdens de eerste training, maar het enige waar we nog iets over horen is Horner en de situatie omtrent zijn onderzoek,’ merkte hij op. ‘Tijdens de persconferentie die Horner laatst nog gaf ging het alleen maar over zijn problemen, terwijl we het juist over Max, de auto en zijn race moeten hebben.’

Verstappen senior blijft daarom bij zijn eigen standpunt: ‘Ik heb het al eerder gezegd, maar ik denk echt dat het problemen zal veroorzaken als hij blijft.’ Volgens de Nederlander is het te laat voor Horner om nu nog te benadrukken dat men de zaak moet laten rusten. ‘Het is nu te laat voor Christian om nog te zeggen dat ze hem met rust moeten laten, maar hij heeft wel de steun van de Thaise eigenaar. Daardoor denk ik dat hij het seizoen wel af zal maken, al zou dat niet goed zijn voor het team gezien de hele situatie.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws