Wolff denkt dat Mercedes beter kan: 'We weten dat we een snelle auto hebben' Formule 1
Formule 1

Wolff denkt dat Mercedes beter kan: 'We weten dat we een snelle auto hebben'

Wolff denkt dat Mercedes beter kan: 'We weten dat we een snelle auto hebben'

George Russell en Lewis Hamilton starten de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf de vierde startrij. Toto Wolff is er echter zeker van dat dit nog iets beter had gekund. ‘Het is heel vervelend. We weten dat we een snelle auto hebben’, zegt hij tegen speedweek.com.

‘Onze coureurs vinden het lastig om constante snelle ronden te rijden’, geeft Wolff aan. ‘George was bezig aan een hele goede ronde. Hij had de derde of zelfs tweede tijd kunnen neerzetten, maar toen gleed de achterkant van de auto weg’, vertelt de Oostenrijker. De Duitse renstal wist uiteindelijk wel wat het moest doen, maar het was toen al te laat om te reageren. De kwalificatie duurde voor Mercedes dus net iets te kort.

W15 kan tweede of derde snelste tijd rijden

‘Lewis krijgt van de bolide gewoon niet de feedback die hij nodig heeft om het volste vertrouwen in de auto te krijgen’, moet de teambaas toegeven. Hij ziet de zevenvoudig wereldkampioen vechten met de W15, wat de coureur zelf ook heel duidelijk aangeeft. De teambaas van Mercedes weet echter dat er meer in zit. ‘Af en toe zit er een ronde tussen waar de nodige grip er wel is, maar het gaat niet elke ronde de hele ronde goed.’ Het zit Wolff dan ook flink dwars dat de auto niet doet wat het zou moeten doen. ‘Ik weet dat de bolide goed genoeg is voor de tweede of derde snelste tijd en nu sta je op de vierde rij.’

Qua race pace ziet Wolff zijn team op gelijke hoogte met Ferrari en McLaren. ‘Ons doel moet zijn om hen in te halen, maar jammer genoeg is inhalen hier niet makkelijk.’ Toch geeft hij de hoop nog niet helemaal op. ‘Aan het begin van dit wereldkampioenschap hadden we verwacht dat we in de Grand Prix sneller zouden zijn. Ik hoop dat het hier beter gaat.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws