Keuze wedstrijdleiding wekt verbazing bij Villeneuve: 'Verstappen ging daar te ver' Formule 1
Formule 1

Keuze wedstrijdleiding wekt verbazing bij Villeneuve: 'Verstappen ging daar te ver'

Keuze wedstrijdleiding wekt verbazing bij Villeneuve: 'Verstappen ging daar te ver'

Jacques Villeneuve heeft zijn ongenoegen geuit over de beslissing van de wedstrijdleiding om niet te kijken naar het incident tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. De coureur van Red Bull Racing drukte de Monegask bij de start richting de binnenkant, waardoor Leclerc op het vuil terechtkwam. Het incident was niet under investigation, terwijl dat in de ogen van Villeneuve wel had moeten gebeuren. Het maakt hem niet uit dat het incident gebeurt tijdens de eerste ronde van de race.

Het werd voor Verstappen uiteindelijk een dominante sprintrace. Alleen bij de start kwam de Red Bull-rijder een andere coureur tegen. Leclerc kwam uitstekend van zijn plek en zat al snel naast Verstappen. De drievoudig wereldkampioen drukte Leclerc richting de pitmuur en uiteindelijk richting het gras, voordat hij wat meer naar de buitenkant ging om de bocht te halen. De wedstrijdleiding besloot helemaal niets met de start te doen, waardoor Verstappen zich geen moment zorgen hoefde te maken over een straf.

Villeneuve zag dat Verstappen voor de agressieve aanpak ging en dat was volgens de enkelvoudig wereldkampioen niet nodig. 'Hij moest hard knokken bij die actie. Naar mijn mening ging hij wel net even te ver. Normaal gesproken moet dat bekeken worden', geeft Villeneuve aan bij F1TV. Leclerc gaf aan hetzelfde te doen als hij in de positie van Verstappen had gezeten en had dan ook geen problemen met de actie. 'Hij werd wel gewoon van de baan geduwd. Dat ging te ver, want het was helemaal niet nodig.'

Villeneuve: 'Weet niet waarom de eerste ronde anders is'

De meeste acties die in het grijze gebied vallen leveren in de eerste ronde geen straf op. Villeneuve denkt dan ook dat dit de reden is dat de wedstrijdleiding geen seconde naar het moment heeft gekeken. De beredenering van de wedstrijdleiding kan de Canadees absoluut niet begrijpen. 'Ik weet niet waarom de eerste ronde anders beoordeeld wordt, want agressief rijgedrag of een andere auto van de baan duwen zou nog steeds bekeken moeten worden.'

'Natuurlijk weten twee of drie auto's in de openingsronde niet waar iedereen is. Ze remmen misschien een beetje te laat. Zulke dingen kunnen gebeuren en misschien kunnen we daar een oogje bij dichtknijpen, maar niet voor het van de baan duwen van andere coureurs', aldus Villeneuve. Bij de start ging het ook al mis tussen Oscar Piastri en Carlos Sainz. De Spanjaard raakte de rookie, maar daar keek de wedstrijdleiding ook niet naar. Dit kan dus wel op begrip rekenen van Villeneuve.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws