Komende jaren geen race in Duitsland: 'Een gemis voor de gepassioneerde fans' Formule 1
Formule 1

Komende jaren geen race in Duitsland: 'Een gemis voor de gepassioneerde fans'

Komende jaren geen race in Duitsland: 'Een gemis voor de gepassioneerde fans'

De laatste keer dat er officieel een Grand Prix-weekend in Duitsland op de kalender van de Formule 1 stond was in 2019. Toen werd de race verreden op een nat Hockenheim en wist Max Verstappen de zege binnen te halen. Vorig jaar fungeerde de Nürburgring als noodoplossing, aangezien er meerdere Grands Prix werden geannuleerd vanwege de pandemie. Ook de komende jaren staat er geen vaste Grand Prix van Duitsland op het programma.

Volgend jaar staat er een recordaantal van 23 races op het programma in de Formule 1. Desondanks is er geen ruimte voor een race in Duitsland. Het management van Hockenheim zegt dat het geen gunstige deal zal zijn om in zee te gaan met de sport. 'De prijs die de Formule 1 vraagt is voor ons veel te hoog', zegt het management tegenover Auto, Motor und Sport. 'Als de prijs lager had gelegen dan hadden we geen moment getwijfeld en een race georganiseerd.'

De algemeen directeur van de Formule 1, Stefano Domenicali, betreurt het feit dat er geen race verreden zal worden in het Europese land. De Italiaan vindt het zonde dat er geen interesse is vanuit de organisatoren. 'Duitsland kent een rijke geschiedenis in de motorsport en de Duitsers hebben heel veel gepassioneerde fans. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld Mercedes, Sebastian Vettel en Mick Schumacher. Ik ben van mening dat de organisatoren niet op de juiste manier handelen ten opzichte van deze fans. Ik ga er alles aan doen om de fans hun race terug te geven.'

Over de hele wereld

De Formule 1 kent de laatste paar jaren een hernieuwde interesse vanuit de Verenigde Staten. Voor de komende jaren staan er dan ook twee races in het land op het programma. Ook vanuit Afrika en Azië komen steeds meer geluiden om meer races te organiseren. 'De markt in Amerika staat volledig open voor ons', vervolgt Domenicali. 'Daarnaast zijn we in gesprek met landen uit Afrika en Azië. De kans is groot dat we steeds meer zullen gaan rouleren in de kalenders over de jaren heen', besluit Domenicali.

Hamilton dik favoriet voor GP Saoedi-Arabië, Verstappen op drie keer je inzet!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws