Verstappen volgens oud-topman Mercedes niet de enige superster: 'Kijk naar wat hij heeft bereikt' Formule 1
Formule 1

Verstappen volgens oud-topman Mercedes niet de enige superster: 'Kijk naar wat hij heeft bereikt'

Verstappen volgens oud-topman Mercedes niet de enige superster: 'Kijk naar wat hij heeft bereikt'

Norbert Haug zag het Mercedes-vertrek van Lewis Hamilton totaal niet aankomen. De voormalig topman van Mercedes-Benz was er naar eigen zeggen van overtuigd dat het huwelijk tussen de zevenvoudig wereldkampioen en het Duitse merk nooit zou eindigen. Desondanks kan Haug wel begrip opbrengen voor de keuze van de 39-jarige Brit.

Nadat Hamilton vorig jaar een nieuw contract tekende bij Mercedes, waren velen ervan overtuigd dat de zevenvoudig wereldkampioen zijn F1-carrière af zou sluiten bij het team, waarmee hij zijn grootste successen heeft geboekt. Op 1 februari werd echter bekend dat Hamilton in 2025 de overstap maakt naar Ferrari. Daarmee zorgde de Brit voor een grote verrassing, één die ook Haug niet aan zag komen.

Als er één samenwerking was waarvan ik had gedacht dat deze voor eeuwig zou duren, dan was het wel die tussen Hamilton en Mercedes', geeft een verbaasde Haug in een interview met Motorsport Magazine aan. 'Ik was stomverbaasd. Ik zou hebben gezworen dat dit voor altijd zo zou blijven en dat hij daarna zou blijven als ambassadeur of in welke hoedanigheid dan ook', aldus de voormalig Mercedes-topman, die geen flauw idee heeft wat de oorzaak van het vertrek kan zijn. 'Het is een mysterie. Dat weten waarschijnlijk maar heel weinig mensen.'

Mercedes verliest 'veel meer dan een topcoureur'

Volgens Haug is het vertrek van Hamilton een aderlating voor Mercedes. De 39-jarige Brit is volgens hem namelijk, net als Max Verstappen, een superster. 'Hij is perfect als je het mij vraagt. Ik bedoel, kijk naar wat hij allemaal heeft bereikt in de Formule 1', is Haug lovend over de zevenvoudig wereldkampioen. 'Waarom zeggen mensen dat de Formule 1 maar één superster heeft? Natuurlijk is Verstappen de snelste, hij wordt volwassen. Maar kijk naar zijn (Hamilton, red.) optredens, zijn activiteiten buiten de baan, zijn uitspraken en zijn strijd voor een gelijke behandeling. Dat is heel bijzonder.'

Leclerc gaat Hamilton niet zomaar verslaan

Hoewel hij niet had verwacht dat er ooit een einde aan de samenwerking tussen Hamilton en Mercedes zou komen, begrijpt Haug wel dat Hamilton zijn jongensdroom na wil jagen. 'Iedereen wil in een Ferrari rijden, dus zijn keuze is zeker te begrijpen', zegt de voormalig Mercedes-topman, die vervolgens wel wil benadrukken dat Charles Leclerc zich niet moet laten foppen door de hoge leeftijd van Hamilton.

'Hij (Hamilton, red.) is zo fit als een hoentje. Het kost weliswaar veel meer moeite op je veertigste dan op je twintigste, maar er zijn veel coureurs die op hun dertigste fysiek fitter zijn dan toen ze twintig waren, omdat ze veel beter op hun voeding letten', sluit Haug af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws