Geruchtencircuit | 'Ferrari heeft technisch directeur Red Bull op het oog' Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

Geruchtencircuit | 'Ferrari heeft technisch directeur Red Bull op het oog'

Geruchtencircuit | 'Ferrari heeft technisch directeur Red Bull op het oog'

In de Formule 1 wordt er veel gespeculeerd over transfers van teambazen en coureurs. Ook willen er nog wel eens jonge coureurs naar voren geschoven worden als potentiële vervangers voor rijders op de huidige grid. Bij het Geruchtencircuit lees je alle laatste suggesties rondom de toekomst van de Formule 1.

Maandag 12 februari: 

'Ferrari heeft technisch directeur Red Bull op het oog'

Ferrari op de achtergrond bezig om Pierre Waché, de technisch directeur van Red Bull Racing, naar Maranello te halen, meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse renstal wist al een flinke slag te slaan door Lewis Hamilton voor 2025 vast te leggen, maar Ferrari is nog niet klaar. De krant meldt dat het team vorig jaar al een poging deed, maar dat Waché toen weigerde. De ingenieur kijkt nu echter niet onwelwillend naar een overstap. Mocht de nieuwe poging toch onsuccesvol blijken te zijn, dan staat Enrico Balbo ook op het lijstje. Hij bekleedt momenteel de rol van hoofd aerodynamica bij Red Bull.

Zaterdag 3 februari:

'Hamiltons Ferrari-deal zou waarde van 400 miljoen kunnen bereiken'

Nadat Lewis Hamilton op 1 februari zijn krabbel onder het papierwerk van Ferrari heeft gezet, draait de geruchtenmolen op volle toeren betreffende het salaris van de zevenvoudig wereldkampioen. Volgens Sportune.20minutes.fr lijkt het erop dat het een contract is van tachtig miljoen euro per jaar, en worden later ook Hamiltons projecten naast de baan door Ferrari gesteund. CEO John Elkann zou akkoord zijn gegaan met een investering van 250 miljoen euro in Hamiltons toekomstige projecten, wat zijn totale deal met Ferrari zo'n 400 miljoen euro waard maakt.

Donderdag 1 februari:

'Ferrari wil alles op alles zetten om Hamilton voor 2025 naar Maranello te halen'

Frédéric Vasseur had aangegeven beide coureurs zekerheid te willen geven voordat het 2024-seizoen van start gaat. Charles Leclerc heeft zijn contractverlenging verdiend, maar er zijn obstakels in de gesprekken met Carlos Sainz. Dat ligt echter niet aan de eisen van de Spanjaard, maar aan het feit dat Vasseur en John Elkann, CEO van Ferrari, alles op alles willen zetten om Lewis Hamilton naar Maranello te halen, meldt Formu1a.uno. De Brit wordt al vaker gelinkt aan Ferrari, maar hij is nog nooit dicht bij een overstap geweest.

Vorig jaar verlengde de zevenvoudig wereldkampioen ook zijn contract bij Mercedes, maar dat lijkt geen probleem te moeten zijn voor Ferrari. De coureur van Mercedes heeft een contract getekend van één jaar met een optie tot nog een seizoen. Het zou dan mogelijk moeten zijn voor Hamilton om in 2025 voor Ferrari te rijden. Gezien de eerdere geruchten is het nog maar afwachten of het tot een overstap kan komen. Will Buxton heeft wel aangegeven dat er sensationeel nieuws aan zit te komen. Of dat met deze situatie te maken heeft, is onduidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws