Konden problemen in Qatar worden voorkomen? Verstappen denkt het wel: 'Ziet er dom uit' Formule 1
Formule 1

Konden problemen in Qatar worden voorkomen? Verstappen denkt het wel: 'Ziet er dom uit'

Konden problemen in Qatar worden voorkomen? Verstappen denkt het wel: 'Ziet er dom uit'

Pirelli gelooft niet dat het organiseren van internationale races op vernieuwde circuits voorafgaand aan Formule 1-evenementen, zoals de Grand Prix van Qatar, de kans op onverwachte bandenproblemen zou verminderen. Het hoofd van het Formule 1-project van Pirelli, Mario Isola, deelt zijn kijk op het onderwerp, waarmee de Italiaan een suggestie van Max Verstappen naar de prullenbak verwijst.

De Grand Prix op het Lusail International Circuit in Qatar werd gekenmerkt door diverse problemen. Er werden talrijke straffen uitgedeeld aan coureurs vanwege het overschrijden van track limits, en de regels moesten worden aangepast vanwege bandenproblemen die zich op het circuit voordeden. Nu rijst de vraag of het wel verstandig was om de Grand Prix als eerste evenement te organiseren op het recentelijk vernieuwde circuit.

Bij Pirelli zijn ze van mening dat het geen verschil zou hebben gemaakt als ze het circuit eerst bij andere evenementen hadden getest. Isola benadrukt het unieke karakter van de Formule 1 en de specifieke eisen die deze raceklasse met zich meebrengt. ‘Elk kampioenschap is anders’, legt hij uit tegenover Motorsport.com. ‘In het verleden hadden we bijvoorbeeld een paar problemen met GT-auto's, omdat ze veel meer bochten afsneden dan de F1.’

Hij suggereert dat andere racecategorieën niet noodzakelijkerwijs dezelfde problemen op het circuit zouden blootleggen, en daarom is het organiseren van internationale evenementen niet de enige oplossing. ‘Als we de simulatie combineren met indoor testen en samenwerken met andere experts op andere gebieden, weet ik zeker dat we oplossingen kunnen vinden’, legt Isola uit met vertrouwen.

Verstappen begrijpt keuzes niet

Aan de andere kant uitte Verstappen juist zijn ongenoegen over de huidige aanpak. ‘De volgende keer dat we in zo'n situatie komen, denk ik niet dat de Formule 1 als eerste moet rijden omdat het er een beetje dom uitziet’, merkte Verstappen op na een recente race in Qatar. Hij pleit voor een betere voorbereiding van het circuit, vooral wanneer er nieuw asfalt is gelegd. ‘In de vrije training zagen we glijdende auto's die geen grip hebben, dus ik denk dat het belangrijk is als we naar een circuit gaan waar ze nieuw asfalt hebben gelegd, dat het tenminste een beetje is ingereden. Dat helpt dan enorm’, voegde hij eraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws