Krack is harde kritiek van media op Stroll helemaal zat: 'Hij werkt keihard' Formule 1
Formule 1

Krack is harde kritiek van media op Stroll helemaal zat: 'Hij werkt keihard'

Krack is harde kritiek van media op Stroll helemaal zat: 'Hij werkt keihard'

Lance Stroll kan regelmatig op flinke kritiek van de media rekenen en daar ergert Mike Krack zich behoorlijk aan. Kritiek op de Canadees is niet verboden, benadrukt hij, maar hij vindt het vervelend dat er vaak respectloos over de coureur wordt gesproken. ‘Hij werkt keihard’, zegt hij tegen Auto, Motor und Sport.

Krack verdedigt zijn coureur wel vaker in de media en geeft aan dat kritiek ook echt niet erg is. ‘Totaal niet‘, zegt hij zelfs. Binnen het team is er ook wel eens kritiek op de Canadees en zijn teamgenoot Fernando Alonso, maar die kritiek delen ze niet met de wereld. Bovendien is Stroll binnen het team ook heel anders dan tegenover de media. ‘Dat is ook een van de redenen dat we voor hem opkomen wanneer er kritiek is van buitenaf’, geeft de Luxemburger aan. ‘Hij werkt keihard. Het clichébeeld dat hij invliegt en zo in de auto stapt, klopt niet.’

Kritiek op Stroll is respectloos en oneerlijk

Stroll weet ook dat er een enorme druk op zijn schouders ligt, vertelt Krack, zeker gezien hij tweevoudig wereldkampioen Alonso als teamgenoot heeft. Toch gaat hij hier voorbeeldig mee om. In de media word vaak gezegd dat de vijf langzamere teams elke race met Stroll strijden om het laatste puntje, waarbij de eerste negen plekken worden vergeven aan Red Bull Racing, Ferrari, Mercedes, McLaren en Alonso. ‘Dat is naar mijn mening respectloos’, zegt de teambaas van Aston Martin nu. ‘En bovendien oneerlijk.’

Naast Vettel deed Stroll het prima, meent Krack. Ook naast Alonso doet hij het goed. ‘We moeten alleen zorgen dat het wat constanter wordt, daar moeten we aan werken’, meent de Luxemburger. De Canadees heeft officieel nog geen contract voor 2025, terwijl zijn veel oudere teamgenoot al voor minstens twee jaar is vastgelegd. Toch geeft de teambaas aan dat het team vol is, wat zou betekenen dat Stroll blijft. ‘Allemaal speculaties’, zegt Krack over de geruchten dat de zoon van baas Lawrence Stroll vervangen zal worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws