Kwalificatieduels | Magnussen zet Schumacher onder nog grotere druk met F1-pole Formule 1
Formule 1

Kwalificatieduels | Magnussen zet Schumacher onder nog grotere druk met F1-pole

Kwalificatieduels | Magnussen zet Schumacher onder nog grotere druk met F1-pole

Na de kwalificatie voor de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië is het tijd om de balans op te maken wat betreft de onderlinge kwalificatieduels. Ze zijn allemaal al beslist, maar vooral één duel kan grote gevolgen hebben voor de invulling van een zitje voor 2023.

Het gaat hier natuurlijk om het duel tussen Haas-coureurs Kevin Magnussen en Mick Schumacher. Want het kan soms verkeren: Magnussen pakte verrassend pole op vrijdagavond, terwijl Schumacher het moet doen met de laatste plaats op de grid. Het zitje van de Duitser staat al onder druk en met de pole van zijn teamgenoot wordt die druk niet bepaald minder.

Lando Norris en Alexander Albon blijven de coureurs met het meest overtuigende voordeel in de kwalificatieduels. Eerstgenoemde heeft zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, voor de negentiende keer verslagen. Albon versloeg Nicholas Latifi alweer voor de achttiende keer. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Thai de Grand Prix van Italië liet schieten en daardoor één mogelijkheid om verder uit te lopen miste.

Bekijk hier de volledige stand in de kwalificatieduels

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws