Laat Verstappen Pérez dit jaar wel voorbij? 'We hebben het daar nog niet over gehad' Formule 1
Formule 1

Laat Verstappen Pérez dit jaar wel voorbij? 'We hebben het daar nog niet over gehad'

Laat Verstappen Pérez dit jaar wel voorbij? 'We hebben het daar nog niet over gehad'

Sergio Pérez is ervan overtuigd dat Max Verstappen hem dit jaar wel voorbij zou laten als de situatie van 2022 zich opnieuw voor zou doen. Vorig jaar wilde Verstappen de Mexicaan uit principes niet voorbijlaten terwijl hij vocht voor P2 in het kampioenschap. Ook tijdens de Grand Prix van São Paulo 2023 staat Pérez zijn P2 op het spel, maar de Mexicaan zelf vermoedt dat het allemaal op rolletjes zal verlopen.

Verstappen en Pérez raakten in de slotfase van de Grand Prix van São Paulo 2022 met elkaar in conflict toen het team vroeg of de Nederlander zijn teamgenoot voorbij wilde laten in het kader van het kampioenschap. Verstappen antwoordde heel stellig 'nee' en daar 'had hij zijn redenen voor'. De drievoudig wereldkampioen wilde dat toen niet doen omdat Pérez in Monaco vorig seizoen vermoedelijk expres was gecrasht tijdens de kwalificatie, waardoor Verstappen zijn ronde niet af kon maken en de Mexicaan vervolgens zelf Monaco won. Verstappen had dus nog een appeltje met hem te schillen.

De gemoederen lijken dit jaar echter nog niet zo hoog te zijn opgelopen, en Pérez vermoedt ook niet dat dat gaat gebeuren. 'We hebben er niet over nagedacht', zegt de Mexicaan op de mediadag in São Paolo. 'Maar als de situatie zich voordoet, dan weet ik zeker dat ik Max zijn volledige steun heb', vervolgt de Red Bull-coureur. Verstappen had eerder op de mediadag aangegeven dat hij het belangrijker vond om dit weekend te winnen, aangezien de Oostenrijkse renstal de Grand Prix in Brazilië de afgelopen twee jaar niet heeft gewonnen. In zowel 2021 als 2022 won Mercedes.

Brazilië een 'uitstekende kans om te laten zien hoe sterk ik mentaal ben'

Na een weekend als Mexico verlangt Pérez naar een weekend met een goed resultaat. De 33-jarige denkt dat het op Interlagos ook wel gaat lukken, met name omdat hij meer vertrouwen heeft in zijn pace en performance. Veel factoren hebben bijgedragen aan de crash in Mexico, maar hij is vooral blij dat hij dit weekend direct weer in de auto kan stappen. 'Ik denk dat het een heel goede kans voor me is om te laten zien hoe sterk ik mentaal ben', sluit Pérez af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws