Lammers: 'Verstappen legt de lat elke dag hoger' Formule 1
Formule 1

Lammers: 'Verstappen legt de lat elke dag hoger'

Lammers: 'Verstappen legt de lat elke dag hoger'

Jan Lammers denkt dat Max Verstappen een plekje onder de beste Formule 1-coureurs aller tijden ambieert. De Nederlander staat aan de vooravond van zijn eerste wereldtitel, en vormt daarmee de meest succesvolle coureur van Nederlandse bodem, ook als hij die titel niet pakt. De sportief directeur van Circuit Zandvoort denkt echter dat nationale trots niet is waar Verstappen op mikt. Hij wil zich mengen onder de Lewis Hamiltons en Ayrton Senna's van de sport.

'Verstappen legt de lat elke dag hoger. Wij zijn ontzettend trots op hem en wat hij in de sport aan het doen is', laat Lammers weten in gesprek met Sky Sports News. Of Verstappen de beste Nederlandse coureur ooit is? Volgens Lammers staat dat buiten kijf, maar dat is niet waar de coureur zelf op zoek naar is: 'Hij bevindt zich zeker onder de beste Nederlandse coureurs, maar ik weet dat Verstappens doel niet is om dat te worden. Ik weet zeker dat zijn ambities hoger liggen dan dat.'

'Hij mikt erop om wereldwijd tot de beste Formule 1-coureurs ooit te behoren. Hij heeft grote schoenen te vullen als je kijkt naar wat Lewis Hamilton de afgelopen jaren getoond heeft, en wat Michael Schumacher, Juan Manuel Fangio en Ayrton Senna gepresteerd hebben', vervolgt de oud F1-coureur. Dat is dus het niveau waar Verstappen op mikt, niet de slechts een enkele wereldtitel. In 2021 moet hij eerst die eerste maar eens binnen zien te slepen.

Lammers loopt niet te hard van stapel over Verstappen

Wanneer Lammers gevraagd wordt om een uitspraak te doen over de titelkansen van Verstappen reageert hij opvallend terughoudend: 'Ik zou niet te snel conclusies trekken, want we weten hoe snel het fout kan gaan. Dat zagen we in Mexico bij Bottas nog. Er hoeft maar één wiel vast te zitten bij een pitstop en een kampioenschap staat op het spel.' Bij Valtteri Bottas duurde een pitstop in Mexico maar liefst elf seconden. De Fin reed sowieso al niet in de punten, dus veel verschil maakte het niet, maar als dat in een van de resterende races bij Verstappen of Hamilton gebeurt, kunnen de gevolgen groot zijn.

'Bij Red Bull, en Verstappen specifiek, ligt de focus dus op de komende races. Ik weet zeker dat ze de champagne niet ontkurken voordat dat kan', concludeert de Nederlander. Verstappen gaf na de Grand Prix van Mexico al aan dat hij zich enkel richtte op de taak die hem nog rest. Pas na de eindstreep in Abu Dhabi mag hij zichzelf wereldkampioen noemen, als hij dan het hoogste puntentotaal heeft van de 2021-grid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws