Verstappen internationaal beloond met tienen na 'zijn beste race van het jaar' Formule 1
Formule 1

Verstappen internationaal beloond met tienen na 'zijn beste race van het jaar'

Verstappen internationaal beloond met tienen na 'zijn beste race van het jaar'

Max Verstappen heeft in het buitenland grote indruk gemaakt met de Grand Prix van Mexico. Na vanaf de derde plek te starten nam hij de leiding in de wedstrijd over van Valtteri Bottas, en vanaf dat moment kwam die leiding geen moment onder druk te staan. Voor het oppermachtige optreden van de Red Bull Racing-coureur krijgt hij over de grens dan ook nagenoeg alleen maar tienen uitgedeeld, met de matige kwalificatie als enige smetje op een verder foutloos weekend.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 10

La Gazzetta dello Sport opent het bal met een perfecte tien voor de Limburger: 'Bottas liet de deur open staan, maar Verstappen toonde vervolgens wel de ballen om een angstaanjagend laat rempunt te kiezen, waarna hij de leiding overnam', werd opgemerkt bij de Zuid-Europeanen. Met nog vier races te gaan lijkt dit volgens de roze sportkrant de genadeklap die definitief een streep zet door de titelaspiraties van Lewis Hamilton.

Hamilton zelf krijgt een 8,5 van het medium. 'Ongenaakbaar in een Mercedes die inferieur was aan de Red Bull. Uiteindelijk moest hij een wilde Sergio Pérez nog van zich afslaan', aldus het vonnis. Dit deed hij dan wel vrij kundig, waardoor ook zijn beoordeling vrij hoog ligt. 'Het behalen van die titel wordt steeds moeilijker', zo wordt hij gewaarschuwd. Als Mercedes de volgende race niet wint, is een nederlaag voor de Brit nóg dichterbij.

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 10

'Er zijn Grands Prix die je nou eenmaal moet winnen als je wereldkampioen wil worden. Races waarin je de beste auto hebt. Verstappen zat niet bij de pakken neer na de mislukte kwalificatie en het kostte hem 811 meter om de situatie om te draaien in de eerste bocht. Daarna reed hij zijn eigen race, die een 10 verdient', aldus de beargumentering bij Auto, Motor und Sport voor de perfecte score van de 24-jarige uit Hasselt.

Ook Pierre Gasly's cijfer ligt hoog in Duitsland. De Fransman krijgt tevens een 10 toegewezen na zijn uitstekende vierde plek in de AlphaTauri. Met een 9 is het daarnaast de Mercedes-coureur die de op één na beste score geniet, weliswaar gedeeld met Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. Verstappens teamgenoot, Pérez, krijgt een 8 voor het aanhoudende aandringen bij Hamilton in de slotfase van zijn thuisrace.

Marca (Spanje) - 10

Bij MARCA bieden ze niet alle coureurs een cijfer, maar tellen ze af van 10 naar 0. De nummer tien is volgens de Spanjaarden de winnaar van het weekend, terwijl de nummer 0 een dramatisch optreden tentoongesteld heeft. Uiteraard is het de Red Bull-man die op 10 te vinden is: 'Zijn beste race van het jaar, maar niet van zijn leven. Voor zijn reactievermogen, geduld en moed krijgt hij een 10.' Ook vindt men het gat tussen Verstappen en Hamilton nu wel heel erg groot worden.

Laten we ook de coureur bespreken die een 0 gekregen heeft. Valtteri Bottas kende een vrij matige Grand Prix en dat is de Spaanse media niet ontgaan. Het is dan ook de Fin die de slechtste beoordeling van het veld krijgt: 'Dit is het gebruikelijke verhaal voor Bottas. Een stratosferische pole, gevolgd door een waardeloze start, met een tik van Daniel Ricciardo om het af te maken. Daarna kwam hij er bij Ricciardo niet langs. Verschrikkelijk. Ook het geluk was niet aan zijn zijde met een pitstop van 11 seconden. Het kostte hem bovendien twee setjes softs om de snelste raceronde van Verstappen te pakken. Daar is alles wel mee gezegd.'

The Race (Verenigd Koninkrijk) - 9

Het enige medium waarbij Verstappen geen perfecte 10 toebedeeld krijgt, is bij The Race. Redacteur Edd Straw deelt daar wekelijks de cijfers uit en besloot een punt af te trekken vanwege de prestaties op zaterdag. 'Na de vrije trainingen oogde Verstappen als favoriet voor poleposition, maar een combinatie van problemen met de banden en de achtervleugel stond niet toe dat hij in de buurt kwam van de Mercedes-coureurs.'

'De dominante winnaar deed in de race echter alles juist. Bij de start maakte hij nuttig gebruik van de tow, plaatste hij zijn auto aan de buitenkant van de eerste bocht en pakte hij de leiding', aldus Straw. Dit was met name te danken aan het late inremmen, waarmee hij titelconcurrent Hamilton het nakijken gaf. 'Vanaf dat moment was hij volledig in controle.' Alleen de kwalificatie vormt dus een smetje op een verder foutloos weekend van Verstappen.

Ruim twee keer je inzet voor de dubbel: een titel voor Verstappen én Red Bull!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws