Häkkinen: 'De komende vier races gaan we verrast worden' Opinie
Opinie

Häkkinen: 'De komende vier races gaan we verrast worden'

Häkkinen: 'De komende vier races gaan we verrast worden'

Mika Häkkinen is van mening dat de wereldtitel voor Max Verstappen zeker nog niet binnen is. De Nederlander pakte een belangrijke overwinning in Mexico, maar de rest van het jaar ligt nog volledig open. De komende wedstrijden staat de druk vol op de ketel en dan zal de ware wereldkampioen zich melden, voorspelt de voormalig McLaren-coureur.

Voordat Häkkinen zich volledig op de resterende Grands Prix stort, kijkt hij bij Unibet ogenblikkelijk terug op de Grand Prix van Mexico. 'Verstappen won de race in de eerst bocht. Hij gebruikte de racelijn om zo laat mogelijk te remmen en in te sturen voor de neus van de twee Mercedes-coureurs. Een zeer sterke, zelfverzekerde manoeuvre', is de Fin van mening.

Landgenoot Valtteri Bottas zag hij wederom teleurstellen. Op de zaterdag was poleposition nog voor de Mercedes-man, maar op de dag dat de punten verdeeld werden, wist hij deze pole niet om te zetten in een goed resultaat. 'Nadat Bottas aangetikt werd door Daniel Ricciardo moest Lewis Hamilton het daarnaast opnemen tegen twee Red Bulls', zag de tweevoudig wereldkampioen.

Häkkinen: 'Er kan nog veel gebeuren in de strijd tussen Red Bull en Mercedes'

De Formule 1-grid moet nog vier Grand Prix-weekenden af voordat duidelijk is wie de 2021-titel op zijn naam schrijft. Met een gat van 19 punten tussen Verstappen en Hamilton is het nog steeds zeer spannend en Häkkinen wil dan beslist ook nog geen winnaar aanwijzen: 'Er is geen twijfel over mogelijk dat Verstappens overwinning hem een sterke leiding in het WK gegeven heeft met slechts vier races te gaan. Er kan echter nog heel erg veel gebeuren in de strijd tussen Red Bull en Mercedes.'

'Hoewel de aankomende race de Red Bull beter zou moeten liggen, heeft Hamilton in Interlagos gewonnen in 2016 en 2018', benadrukt hij. Ook de Brit heeft al bewezen zich thuis te voelen op het korte, bochtige Braziliaanse circuit. Zodoende kan hij voor de overwinning aanstaande zondag zeker niet afgeschreven worden, en teamgenoot Bottas evenmin.

Häkkinen: 'Red Bull heeft een klein en belangrijk pacevoordeel getoond, maar de komende vier races gaan we verrast worden. Nu gaat de psychologie bij de coureurs en de teams meeslepen. Als alles goed gaat, kan het makkelijk aanvoelen, maar als het moeilijk wordt, tonen de ware wereldkampioenen zich.' Naarmate de druk toeneemt zouden er bij een van de topteams scheurtjes kunnen ontstaan die de wereldtitel kunnen kosten.

Ruim twee keer je inzet voor de dubbel: een titel voor Verstappen én Red Bull!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws