Pérez zet eigen toekomst verder op losse schroeven: Q1-uitschakeling na spin Formule 1
Formule 1

Pérez zet eigen toekomst verder op losse schroeven: Q1-uitschakeling na spin

Pérez zet eigen toekomst verder op losse schroeven: Q1-uitschakeling na spin

Sergio Pérez heeft geen goede zaken gedaan in Silverstone. In een week waarin de Mexicaan toch al flink onder druk werd gezet vanwege geruchten over Daniel Ricciardo als mogelijke vervanger, ging Pérez op een opdrogende baan in Silverstone in de fout en kwam hij vast te zitten in de grindbak. Het gevolg zal weer een inhaalrace worden voor de Mexicaan.

De kwalificatie startte op een opdrogende baan, met intermediatebanden. Halverwege de Q1-sessie stapten de coureurs over op de zachte slicks, dit weekend de C3-banden. In zijn eerste ronde op die droogweerbanden spinde Pérez in Copse, waardoor hij vast kwam te zitten in de grindbak. Pérez hoopte nog op hulp van de marshalls, om terug de baan op geduwd te worden, maar kreeg deze hulp niet, omdat dit reglementair gezien niet toegestaan is.

Pérez stond op dat moment nog tiende, en kan bij een nieuwe regenbui in theorie dus nog naar Q2, waar hij dan niet kan deelnemen. Aangezien het zonnetje nu schijnt in Silverstone, leek het echter onvermijdelijk dat hij laatste eindigde in de kwalificatie. Uiteindelijk werd dat de negentiende plek, omdat Alpine Pierre Gasly vanwege een enorme gridstraf binnen liet staan. Mogelijk zal Red Bull Racing hem dan uit de pitstraat laten starten en hem van een nieuwe power unit voorzien, aangezien Red Bull moet vrezen voor gridstraffen later dit seizoen.

McLaren profiteert

Voor Pérez is het alweer het zoveelste kwalificatiedrama in de afgelopen maanden. In Imola miste hij Q1 en startte hij als elfde. In Monaco en Canada werd hij tweemaal uitgeschakeld in Q1, met tweemaal een zestiende startplek, en op zondag tweemaal een crash. In Spanje zorgde een gridstraf van drie plekken voor een elfde startplek, terwijl Pérez in Oostenrijk als achtste moet starten. Nu zal hij dus een van de hekkensluiters zijn. De fout van Pérez is ook koren op de molen van McLaren, dat wel met twee coureurs constant vooraan meedoet. Max Verstappen zal de eer van zijn team dus weer moeten verdedigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws