Leclerc gaat uit van sterk Mercedes in 2023: 'Er zullen drie topteams zijn' Formule 1
Formule 1

Leclerc gaat uit van sterk Mercedes in 2023: 'Er zullen drie topteams zijn'

Leclerc gaat uit van sterk Mercedes in 2023: 'Er zullen drie topteams zijn'

Charles Leclerc verwacht dat Mercedes in 2023 weer het hele jaar mee kan doen in de strijd om het kampioenschap. De Duitse renstal wist acht jaar dominant te zijn, maar dit seizoen begon het team niet goed. Met behulp van ontwikkelingen door het jaar heen wist Mercedes echter weer een beetje terug te krabbelen, waardoor George Russell in Brazilië zelfs een overwinning wist te behalen. Komend seizoen zullen dan ook Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing gaan vechten voor de titel.

Voor komend seizoen verwacht Leclerc dat ze er het hele jaar weer een sterke tegenstander bij hebben. 'Ik denk dat Mercedes in de strijd zal zijn', begint de Monegask tegenover Auto Motor und Sport. Dan zullen er dus drie teams zijn die kunnen vechten om het kampioenschap, namelijk Ferrari, Red Bull en Mercedes. De 25-jarige coureur heeft er echter een hard hoofd in dat een ander team zich in de strijd zal mengen. 'Ik heb nog geen tekenen gezien dat er een ander team naar de top komt', vertelt hij.

'Maar Mercedes zal er volgend jaar zeker staan met een hele sterke auto', vervolgt Leclerc, die er erg zeker van is. 'We hebben gezien hoeveel ze verbeterden van de eerste tot de laatste race afgelopen jaar. Ik denk dat ze begrepen hebben wat ze verkeerd deden, en dat is meestal een teken dat het beter gaat. Dus hopelijk wordt het volgend jaar een strijd met drie teams', verklaart de Ferrari-coureur.

Leclerc: 'We hebben ons teruggevochten na het moeilijke 2020-seizoen'

Leclerc gaat er ook vanuit dat Ferrari langer zal kunnen meedoen in het gevecht om de eerste plaats bij de constructeurs. 'Ik heb er vertrouwen in omdat we veel in de simulator werken', legt de coureur uit. 'We hebben vorig jaar enorm hard gewerkt om te begrijpen waar de zwakke punten van deze auto liggen, zodat we ons voor volgend jaar kunnen verbeteren.'

Niet alleen afgelopen jaar heeft Ferrari namelijk geholpen. 'Ik denk ook dat we na het 2021-seizoen, waarin we heel goed hebben gewerkt en ons hebben teruggevochten na het moeilijke 2020-seizoen, in de goede richting en op de juiste manier hebben gewerkt. Dit geeft me vertrouwen dat we voor 2023 een competitieve auto zullen hebben', eindigt Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws