Russell kritisch op FIA en Verstappen: 'Red Bull is snel, dus hij heeft zijn mening bijgesteld' Formule 1
Formule 1

Russell kritisch op FIA en Verstappen: 'Red Bull is snel, dus hij heeft zijn mening bijgesteld'

Russell kritisch op FIA en Verstappen: 'Red Bull is snel, dus hij heeft zijn mening bijgesteld'

George Russell heeft zich kritisch uitgelaten over de FIA en Max Verstappen. De coureur van Mercedes is blij dat het bestuursorgaan de klachten omtrent porpoising serieus neemt, maar hij vindt de huidige oplossing van de FIA een doekje voor het bloeden. Verstappen gaf aan dat een reglementswijziging midden in het seizoen oneerlijk is en op die uitspraken is Russell kritisch. De Brit zegt dat de regerend wereldkampioen eerst ook klaagde over het stuiteren, maar dat hij nu zijn mening heeft bijgesteld.

Het onderwerp van gesprek na de Grand Prix van Azerbeidzjan was natuurlijk de stuiterende auto's. Vooral de Mercedes-coureurs hadden last van de harde klappen. Russell en Lewis Hamilton deden hun beklag in de media, en eerstgenoemde hoopt dat de interventie van de FIA zinvol is. 'Veel teams zaten in hetzelfde schuitje', zegt Russell tijdens de persconferentie voorafgaand aan de eerste vrije training. 'De FIA heeft gezegd dat er veranderingen aan komen, dus het is goed om te zien dat ze een proactieve houding hebben.'

De zogeheten technical directive moet ervoor zorgen dat de coureurs geen fysieke ongemakken krijgen als gevolg van het stuiteren. De FIA gaat meten hoe erg het stuiteren is tijdens het Grand Prix-weekend in Canada. Om de veiligheid van de rijders te garanderen, moeten teams onder een bepaalde mate van porpoising blijven. Dat betekent dat de renstallen waarschijnlijk hun rijhoogte moeten verhogen. Russell had graag meer gezien van de FIA. 'Ze geven ons een doekje voor het bloeden, want dit is niet een echte oplossing.

Russell kritisch op Verstappen

Enkele coureurs hebben ook hun onvrede geuit over de interventie van de FIA. Max Verstappen was zeer vocaal en stelde dat het bestuursorgaan niet midden in het seizoen de reglementen moet aanpassen. Russell liet duidelijk merken dat hij niet blij was met de uitspraken van de coureur van Red Bull Racing. 'Hij vond aan het begin van het seizoen ook dat de auto's te veel stuiterden, maar zijn auto is op dit moment snel en dus heeft hij nu zijn mening bijgesteld.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws