Leclerc over overwinningen de laatste races: 'Mijn hart zegt vijf, mijn hoofd zegt drie' Formule 1
Formule 1

Leclerc over overwinningen de laatste races: 'Mijn hart zegt vijf, mijn hoofd zegt drie'

Leclerc over overwinningen de laatste races: 'Mijn hart zegt vijf, mijn hoofd zegt drie'

Voor Ferrari-coureur Charles Leclerc is het een frustrerend jaar. Na de eerste races leek de Monegask op weg naar de titel, maar de dominantie van Red Bull Racing moest nog even op gang komen en daar lijkt hij nu niet bovenuit te kunnen stijgen.

Ook al heeft Max Verstappen zijn tweede wereldtitel bijna binnen, Leclerc zal blijven vechten. Hij geeft aan dat het wel lastig is. 'De ergernis is dat de F1-75 uitstekende prestaties leverde, maar we verloren vaak waardevolle punten', vertelt de coureur in een interview met de Italiaanse Corriere dello Sport. 'Het juiste om te doen is focussen op de toekomst: deze laatste resultaten maximaliseren, goed afsluiten en toewerken naar 2023.'

Leclerc vertelt ook over de titel van Verstappen in 2021. Daar was veel ophef over, zoals mensen die suggereerde dat hij het niet verdiende. Dat spreekt de Monegask echter duidelijk tegen. 'Nee, het onvoorstelbare hoort bij onze sport en alle titels zijn verdiend', laat hij duidelijk weten.

Leclerc: 'Het zou iedereen vertrouwen geven'

De strijd om het kampioenschap van dit jaar is voor nu niet het enige dat de Ferrari-coureur bezighoudt. Leclerc heeft ook een bepaald aantal overwinningen als doel voor de laatste races. 'Mijn hart zegt vijf van de vijf, mijn hoofd zegt drie', geeft hij eerlijk toe.

Toch lijkt dat doel nog niet helemaal realistisch. De laatste overwinning van Ferrari was namelijk in juli met de Grand Prix in Oostenrijk. Het zou dan ook veel betekenen om nu alsnog te winnen. 'De droogte verbreken zou belangrijk zijn. Na de zomerstop hadden we het moeilijk in de race, dus het zou iedereen vertrouwen geven en ons eraan herinneren dat het potentieel er nog steeds is. Dat weten we ook, maar we hebben het niet kunnen laten zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws