Leclerc rekent niet op herhaling van 2022: 'Max is op dit moment te ver weg voor ons' Formule 1
Formule 1

Leclerc rekent niet op herhaling van 2022: 'Max is op dit moment te ver weg voor ons'

Leclerc rekent niet op herhaling van 2022: 'Max is op dit moment te ver weg voor ons'

Charles Leclerc verwacht niet dat Ferrari komend weekend de strijd aan kan gaan met Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. De Monegask is blij met de stappen die zijn team heeft gezet, maar de drievoudig wereldkampioen is simpelweg te sterk momenteel. Daarnaast betwijfelt Leclerc of het Jeddah Corniche Circuit wel aansluit bij de sterke punten van de SF-24.

Twee jaar geleden vochten Leclerc en Verstappen om de overwinning in Saoedi-Arabië en na een prachtig gevecht trok de Red Bull-coureur uiteindelijk aan het langste einde. Velen zullen dergelijk gevecht komend weekend ongetwijfeld ook weer toejuichen, al denkt Leclerc niet dat dit erin zit. De pace van de SF-24 op het Bahrain International Circuit zorgde desondanks wel voor optimisme bij Ferrari.

Het gat naar Red Bull was immers een stuk kleiner dan een jaar geleden, maar Verstappen was afgelopen weekend weer een klasse apart. Een gevecht met Verstappen is volgens Leclerc dan ook geen realistisch doel. 'Nu in ieder geval nog niet', zegt Leclerc tijdens de persconferentie voorafgaand aan het GP-weekend in Jeddah. 'Maar ik denk dat we in een veel betere positie zitten dan vorig jaar. Toen waren we na de eerste race meer bezig met het oplossen van de problemen dan ons te focussen op de toekomst en de upgrades.'

'Met de auto van dit jaar staan we waar we hadden verwacht te zijn en kunnen we ons focussen op de toekomstige upgrades', vervolgt Leclerc, die positief is over de stappen die Ferrari in de afgelopen maanden heeft gezet. 'Het ziet er beter uit. Maar op dit moment is Max (Verstappen, red.) nog te ver weg voor ons', is hij duidelijk.

Jeddah Corniche Circuit niet op het lijf geschreven van de SF-24

Daarnaast sluit het circuit in Saoedi-Arabië ook niet helemaal aan bij de sterke punten van de Sf-24, zo oordeelt Leclerc. 'Het voelde meer alsof we in de medium snelheidsbochten sterk waren. En ik denk dat we ook historisch gezien best wel sterk zijn geweest in Bahrein', wat volgens Leclerc zou kunnen verklaren waarom Ferrari afgelopen weekend ook sterk was in de hogesnelheidsbochten. 'Ik geef er de voorkeur aan om nog even een paar races te wachten om te oordelen wat onze zwaktes zijn en wat onze sterkte punten zijn. Het is waarschijnlijk nog te vroeg om dat nu al te zeggen', besluit Leclerc.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws