Leclerc respecteert Verstappens dominantie: 'Is ongepast om te zeggen dat hij het makkelijk heeft' Formule 1
Formule 1

Leclerc respecteert Verstappens dominantie: 'Is ongepast om te zeggen dat hij het makkelijk heeft'

Leclerc respecteert Verstappens dominantie: 'Is ongepast om te zeggen dat hij het makkelijk heeft'

Charles Leclerc heeft erg veel respect voor de resultaten van Max Verstappen en Red Bull Racing en vindt het ongepast om te zeggen dat Verstappen het makkelijk heeft gehad. De Monegask weet dat de drievoudig wereldkampioen zich in een bevoorrechte positie bevindt, maar weet ook dat hij daar keihard voor heeft moeten werken. De RB19 was net een raket, en Lewis Hamilton vertelde Leclerc in Mexico waarom.

Leclerc heeft al vaker zijn respect voor Verstappen uitgesproken, net als Verstappen dat andersom ook regelmatig doet. De Monegask bewondert het niveau waarop Verstappen rijdt en vindt de resultaten van het 2023-seizoen dan ook meer dan verdiend. Het feit dat Sergio Pérez als tweede finishte in het kampioenschap geeft aan dat Red Bull de meest competitieve auto van de grid had, maar dat wil niet zeggen dat Verstappen daardoor achterover kon leunen. 'Het is absoluut ongepast om te zeggen dat alles voor Verstappen gemakkelijk is', zegt Leclerc, geciteerd door het Duitse Auto, Motor, und Sport.

'Het is waar dat hij zich nu in een redelijk bevoorrechte positie bevindt, maar hij heeft er hard voor moeten werken, samen met zijn team, om daar te komen', gaat de Ferrari-coureur verder. 'Ik heb met Hamilton gesproken na Mexico, en hij vertelde me dat hij precies kon zien waar Verstappen's auto het verschil maakte. Misschien is dat voor hem inderdaad het geval, maar wat mij betreft kan ik niet zeker zijn van alle details door simpelweg een auto te volgen.' Leclerc en Hamilton deelden in Mexico het podium met Verstappen en hebben daardoor een gedeelte van de race naar de achterkant van de RB19 kunnen kijken. In het andere gedeelte was hij al aan de horizon verdwenen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Leclerc respecteert Verstappens dominantie: 'Is ongepast om te zeggen dat hij het makkelijk heeft'
Verstappen en Leclerc hebben in 2023 een paar keer het podium mogen delen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Een proces en resultaten die ik zeer respecteer'

Het is voor Leclerc in ieder geval duidelijk dat de Oostenrijkse renstal ontzettend goed werk heeft geleverd. 'Het is een proces dat heeft geleid tot resultaten die ik zeer respecteer, en nu moeten we hetzelfde doen', aldus de Monegask. Ferrari werd richting de slotfase van het seizoen competitiever, maar wil in het 2024-seizoen vanaf de eerste race weer meedoen voor beide titels. Heeft hij er wat aan gehad dat hij regelmatig naar Verstappen kon kijken?

'Zeker, door een auto te volgen kan je begrijpen of deze een stijvere of zachtere ophanging heeft en op welke punten van het circuit hij terrein wint in vergelijking met jezelf. We praten over millimeters op het niveau van de bewegingen van de ophanging of de hoogte van de grond', legt Leclerc uit. 'Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om de beelden vanaf de camera aan boord te bekijken. Vanuit het perspectief van de coureur kun je zeggen hoe de auto zich gedraagt op het circuit, wat hij wel en niet doet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws