Live F1 18.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië Formule 1
Formule 1

Live F1 18.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Live F1 18.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Na afloop van de laatste vrije training in Saoedi-Arabië is het tijd voor de coureurs om zich te focussen op de kwalificatie. Na alle data te verzameld van het nieuwe Jeddah Street Circuit, is het zaak om voor zondag de best mogelijke startpositie te garanderen. Tijdens de derde vrije training zijn de afstellingen verfijnd en maakt men zich op voor de spannende kwalificatie. Uiteraard houdt F1Maximaal.nl u constant op de hoogte van wat er op en naast het circuit gebeurt.

De vrije trainingen verliepen relatief succesvol. In Saoedi-Arabië wordt geracet op een baan die door Nico Rosberg recentelijk als 'heel, heel erg gevaarlijk' bestempeld werd. Jeddah Street Circuit vormt een pijlsnel circuit waarvan ongeveer 80 procent vol gas wordt genomen, en kent aan weerszijden muren. Een fout is er makkelijk gemaakt en zodoende leek het alsof er veel brokstukken te zien zouden zijn, op de vrijdag al.

Op een zware crash van Charles Leclerc in de slotfase van VT2 na bleef het op dat gebied rustig. Enkele kerbs vroegen veel van de vloer van diverse coureurs, maar tot grote schade kwam het niet. De resultaten van de eerste twee trainingssessies waren vooral in het voordeel van Lewis Hamilton, maar in de derde vrije training pakte Max Verstappen de snelste tijd. Hamilton wist op softs niet sneller te rijden dan de tijd die de Brit op hards had neergezet. Dit resultaat zal de kwalificatie een nieuwe dimensie geven.

Details moeten doorslag geven in Saoedi-Arabië

De kwalificatie zal andere omstandigheden kennen dan de derde vrije training. Tijdens de laatste trainingssessie stond de zon nog op het circuit waardoor de baan nog af zal koelen nu de zon onder is gegaan in Jeddah. De tweede vrije training geeft de beste indicatie van de snelheid van de coureurs. Tijdens deze training was Hamilton de snelste en kon Verstappen niet in de buurt van de Brit komen.

Daarnaast heeft Hamilton op zaterdag de motor toegewezen die hij in Brazilië ook achterin de W12 had liggen. Deze 'raketmotor' moet hem op het rechte stuk een aanzienlijk voordeel bieden ten opzichte van zijn Nederlandse concurrent. Wel zou het kunnen dat ook Honda nog wat topsnelheid kan winnen na nuttig gebruik te maken van de tweede vrije training in Saoedi-Arabië. Het resultaat van de derde vrije training zal bemoedigend zijn voor de Red Bull-coureur.

Live F1 18.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws