Magnussen hoopt op meer punten: 'We zitten er telkens bij of vlakbij' Formule 1
Formule 1

Magnussen hoopt op meer punten: 'We zitten er telkens bij of vlakbij'

Magnussen hoopt op meer punten: 'We zitten er telkens bij of vlakbij'

Haas begint het 2024-seizoen nogal wisselvallig. In twee races wist het team punten te halen, maar op Suzuka vielen beide coureurs buiten de boot. Magnussen moest in Japan genoegen nemen met een dertiende plaats, maar na de dubbele punten voor Haas in Melbourne had de Deen eigenlijk gehoopt op meer.

‘Op een bepaald moment tijdens de race reed ik in de top tien’, vertelt Magnussen aan Speedweek.com. ‘Ik wist alleen niet op welke strategieën de coureurs om mij heen allemaal reden’, geeft hij vervolgens toe. ‘Ik wist niet zeker of het überhaupt realistisch was om op een plek in de top tien te hopen, maar ik heb het gewoon geprobeerd’, verzucht de Deen. Helaas bleek de Haas-coureur zijn plekje in de top tien niet vast te kunnen houden en ging hij zonder punten terig naar Europa.

Haas heeft dit seizoen kans om voor punten te vechten

‘Sommige coureurs profiteerden van de rode vlag aan begin van de race’, zegt Magnussen. Zelf hoorde hij niet bij die groep, wat gevolgen had voor het verloop van zijn race. ‘Ik moest voor de tweede stint op de harde band al vroeg naar binnen’, herinnert hij zich. ‘Toen werd het wel heel lastig.’ Een dertiende plek bleek uiteindelijk het hoogst haalbare en ook teamgenoot Nico Hülkenberg viel net buiten de punten met zijn elfde plek.

Toch geeft Magnussen de moed niet op. De afgelopen races hebben dan wel niet allemaal punten opgeleverd, maar ze hebben wel laten zien dat Haas zeker niet kansloos is wanneer een coureur van een top vijf-team pech krijgt of een fout maakt en de achtervolgers hun slag kunnen slaan. ‘In de races zitten we er telkens bij of we zitten er vlakbij’, meent de Deen. ‘Het geeft ons de hoop dat we in de komende races wel weer voor de punten kunnen vechten.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws