Windsor zag voordeel Red Bull verdwijnen: 'Pirelli moest iets doen' Opinie
Opinie

Windsor zag voordeel Red Bull verdwijnen: 'Pirelli moest iets doen'

Windsor zag voordeel Red Bull verdwijnen: 'Pirelli moest iets doen'

Red Bull Racing en Mercedes waren dit seizoen duidelijk te snel voor de rest van de competitie. In de eerste seizoenshelft had het team van Max Verstappen de snellere auto, waardoor de coureur een goede voorsprong kon opbouwen ten opzichte van Lewis Hamilton. Toch was de Oostenrijkse renstal de voorsprong op Mercedes halverwege het seizoen in één keer kwijt. Volgens Peter Windsor ligt een deel van de oorzaak van deze verandering bij het onfortuinlijke moment van Verstappen in Baku.

Vanaf de eerste race in Bahrein werd het duidelijk dat het team van Red Bull het gat met Mercedes had gedicht. Windsor zag dat de auto in de handen van Max Verstappen een stuk sneller was dan de Mercedes. 'Verstappen heeft het kampioenschap gewonnen door zijn geweldige resultaten van voor de zomer', zegt de journalist op zijn eigen YouTube-kanaal. 'Toen was de bolide van Red Bull zo ongelooflijk snel. Adrian Newey had een geweldige auto neergezet, omdat hij het high-rake concept geperfectioneerd had. Verstappen kon daardoor ook het maximale uit de auto halen.'

Verstappen had een duidelijke voorsprong na de races in Oostenrijk. Twee weken later, in Silverstone, was de voorsprong voor de Nederlander ineens weg. 'Mercedes was in het eerste deel van het seizoen in het nadeel ten opzichte van Red Bull, aangezien ze gewoon minder downforce hadden. Mercedes ging niet dezelfde kant op als hun rivalen. Toch kreeg het team een voordeel toen Pirelli halverwege het seizoen de stijvere achterbanden introduceerde. Mercedes vond opeens de juiste balans, terwijl Red Bull juist meer moeite met de balans kreeg.'

Pirelli moest reageren

Mensen vonden de verandering oneerlijk, aangezien de Duitse renstal in één klap gelijkwaardig was aan hun concurrent. Na de race in Azerbeidzjan moest Pirelli wel reageren. 'Stroll en Verstappen kregen, zonder enige aanleiding, een klapband op zeer gevaarlijke plekken. Pirelli wist al vanaf de winter dat hun banden niet stevig genoeg waren en dat ze op zoek moesten gaan naar een oplossing. Als Pirelli de banden eerder aan de teams had kunnen geven, dan hadden ze dat gedaan. Nu kwamen ze tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws