Marko bevestigt gesprekken met Sainz: 'Hij heeft een aanbod gekregen dat we niet kunnen overtreffen' Formule 1
Formule 1

Marko bevestigt gesprekken met Sainz: 'Hij heeft een aanbod gekregen dat we niet kunnen overtreffen'

Marko bevestigt gesprekken met Sainz: 'Hij heeft een aanbod gekregen dat we niet kunnen overtreffen'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko geeft aan dat de Oostenrijkse renstal praat met Carlos Sainz, maar een ander team hem op dit moment zo'n goed aanbod heeft gedaan, dat Red Bull dat waarschijnlijk niet kan overtreffen of evenaren. Naast Sainz wijst de Oostenrijker ook twee andere coureurs aan die voor de toekomst interessant kunnen zijn voor Red Bull.

Marko gaf tijdens de Grand Prix van Japan aan dat Red Bull niet overhaast een beslissing wil maken betreffende haar rijdersduo van 2025. Max Verstappen staat sowieso al vast voor het aankomende seizoen, maar het contract van Sergio Pérez wordt nog besproken. De 80-jarige liet weten dat de Mexicaan het momenteel goed doet, waardoor hij ook een optie is naast Verstappen in 2025. Er zijn nog een aantal andere coureurs waarin Red Bull geïnteresseerd is, waaronder Sainz. De Spanjaard is momenteel the man of the moment gezien zijn uitstekende prestaties en het feit dat hij op zoek is naar een nieuwe werkgever.

'We praten met hem', bevestigt Marko in gesprek met Kleine Zeitung en OE24. 'Hij rijdt zijn sterkste seizoen in de Formule 1', vervolgt de Oostenrijker. Echter is een ander team ook geïnteresseerd in de Ferrari-coureur. 'Maar hij heeft een zeer lucratief aanbod van Audi voor drie jaar, dat we niet kunnen evenaren of overtreffen. We kennen hem nog uit de tijd van Toro Rosso, toen hij al met Max reed. Het deed hem destijds veel pijn dat we bij Red Bull voor Verstappen hebben gekozen en niet voor hem', geeft Marko aan. In 2016 stroomde Verstappen op vanuit het zusterteam. Sainz bleef tot en met 2017 nog bij Toro Rosso, waarna hij naar Renault ging.

'Beide coureurs zijn interessant voor ons'

Red Bull heeft ook een aantal keren om de tafel gezeten met Fernando Alonso en zijn management, maar daar is uiteindelijk niets uit gekomen. De Spanjaard werd op 11 april bevestigd bij Aston Martin met een meerjarige deal. Zijn er op de korte termijn dan nog opties voor Red Bull? 'Norris heeft in ieder geval een contract tot 2026. Hij is op de korte termijn dus geen optie, net als Oscar Piastri', laat Marko weten. 'Maar beide coureurs zijn in de toekomst zeker interessant voor ons', aldus de Oostenrijker. McLaren was er vroeg bij om haar coureurs vast te leggen, vorig jaar kwam de contractverlenging van Piastri al, begin dit jaar volgde die van Norris. Ferrari heeft haar rijdersduo voor de aankomende seizoenen ook al bevestigd.

Nieuwe CEO Red Bull Ring

Het is nog maar de vijfde race van het jaar, maar Marko blikt alvast vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk. Het thuiscircuit van Red Bull heeft namelijk een nieuwe CEO gekregen, Thomas Überall. 'Ik ken hem al heel lang, eigenlijk al sinds de intrede in de Formule 1', zegt Marko. 'Hij heeft een ongelooflijk cv, met veel ervaringen in de motorsport, vooral in de MotoGP. Bovendien heeft hij in het verleden aan veel projecten gewerkt en is hij voor Red Bull een gewenste oplossing, omdat hij ook nauw verbonden was met Dietrich Mateschitz', aldus de Oostenrijker. De Grand Prix van China wordt dit weekend eerst verreden. In het laatste weekend van juni zal de race in Oostenrijk plaatsvinden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws