Marko onthult details van Pérez' eisen: 'Hij wilde een contract van drie jaar' Formule 1
Formule 1

Marko onthult details van Pérez' eisen: 'Hij wilde een contract van drie jaar'

Marko onthult details van Pérez' eisen: 'Hij wilde een contract van drie jaar'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko geeft aan dat de nieuwe regels in 2026 geen rol spelen bij een eventuele contractverlenging van Sergio Pérez. Momenteel wil de Oostenrijkse renstal de knoop betreffende haar rijdersduo nog niet doorhakken, maar dat heeft niets te maken met de wijziging in het reglement die vanaf 2026 van kracht zal zijn. Pérez zelf verwacht snel meer duidelijkheid.

Na het raceweekend in Japan, waar Pérez het derde één-tweetje van Red Bull compleet maakte, liet de Mexicaan weten dat hij snel wat meer duidelijkheid verwachtte over zijn zitje bij Red Bull. Momenteel is het wat chaotisch op de rijdersmarkt, aangezien meerdere coureurs een overstap naar een goed team op het juiste moment proberen te timen. Zo is Carlos Sainz ook op zoek naar een nieuwe werkgever, is er nog een zitje vrij bij Mercedes, en is het contract van Pérez ook nog niet verlengd. Marko gaf aan dat Red Bull niet van plan was om in het voorjaar al het één en het ander te bevestigen. Ze laten zich niet onder druk zetten door de huidige situatie op de rijdersmarkt of de regels die in 2026 over de kop gaan.

'We zijn er nog niet klaar voor om alles af te ronden, maar dat heeft niets te maken met de reglementen', zegt Marko in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Checo weet dat hij resultaten moet leveren.' Pérez had wel een idee hoe zijn aankomende contract eruit moet gaan zien, onthult Marko. 'Hij wilde een contract voor drie jaar, maar we zullen daar een oplossing voor vinden', aldus de Oostenrijker. Marko is voor nu in ieder geval tevreden met de prestaties van de Mexicaan. Ook in China vond hij dat hij het goed deed. Daar eindigde Pérez als derde. Alleen in Australië is hij tot nu toe buiten het podium geëindigd. 'Checo had pech met de safetycar, maar hij deed het uitstekend. Zonder de safetycar was hij tweede geworden.'

Verstappen lijkt 'nog sterker'

De 80-jarige uit Graz geeft aan dat de safetycar ook de reden was waarom Pérez niet zo dicht bij Max Verstappen kwam als in Japan. 'Dat kwam door de safetycar, inderdaad. En Sergio zat in verkeer. Hij had geen vrije baan zoals Max. Het was dus in orde, beide coureurs hebben het zeer goed gedaan', zegt Marko. Verstappen zorgde ervoor dat Red Bull haar prijzenkast weer aan kon vullen. 'Het was zoals het het hele jaar al is geweest', vervolgt de Oostenrijker. 'Hij controleerde alles, had de snelheid en dacht om zijn banden. Hij had alles volledig onder controle. Het was een ongelofelijke prestatie en hij lijkt dit jaar nog sterker', sluit Marko af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws