Van Gameren toch nog kritisch: 'Vond je Verstappen een tien dit weekend?' Opinie
Opinie

Van Gameren toch nog kritisch: 'Vond je Verstappen een tien dit weekend?'

Van Gameren toch nog kritisch: 'Vond je Verstappen een tien dit weekend?'

Rob van Gameren denkt dat Max Verstappen zelfs in een Aston Martin zou kunnen winnen momenteel. Hij bespreekt de topvorm van de Nederlander samen met Rob Kamphues in de nieuwe aflevering van Crashen in de Keuken. Van Gameren twijfelt of Verstappen een tien verdient voor het weekend in China, en wordt door Kamphues erop gewezen dat hij eigenlijk niets heeft laten liggen.

Verstappen was weer de man van het weekend nadat hij twee zeges op zijn naam wist te zetten op het Shanghai International Circuit. Red Bull Racing ging net als de andere teams met wat vraagtekens naar China, aangezien de Formule 1 er al vijf jaar niet had geracet. Dat leek Verstappen niets uit te maken, hij won beide races met overmacht. Als er dan echt kritisch wordt gekeken, zou er gezegd kunnen worden dat hij geen perfecte tien kan krijgen voor het weekend, omdat hij de poleposition voor de sprintrace niet pakte. 'Nou wie gaat er dan een tien krijgen?' vraagt Van Gameren als hij samen met Kamphues cijfers gaat geven voor het weekend.

'Vond je Max een tien dit weekend?' vraagt Van Gameren door. 'Wat heeft hij laten liggen dan?' reageert Kamphues. 'De critici kunnen zeggen: hij stond niet op pole in de sprintrace', zegt Ziggo Sport-analist. 'Een tien min dan? Deze man heeft het hele weekend geen voet verkeerd gezet. Het hele weekend', benadrukt Kamphues. 'Een tien min dan. Wie krijgt dan de tien? Alonso?' Van Gameren was er nog niet helemaal over uit of hij überhaupt wel een tien uit wilde delen. 'Dat betekent dat het echt niet beter kan. Alonso wellicht dan, hij had gewoon geen banden meer. Of Norris, poleposition met een auto die normaal derde of vierde in de rangorde is. Maar dan moeten we de start van de sprintrace even vergeten.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Van Gameren toch nog kritisch: 'Vond je Verstappen een tien dit weekend?'
De perfecte tien ging toch wel naar Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Onvoldoendes voor Stroll en Tsunoda

Als iemand dan een tien moet krijgen, zijn de heren het erover eens dat het Verstappen moet zijn. Dan zijn de onvoldoendes ook nog te verdelen. Het is voor Van Gameren duidelijk wie er met slechte rapportcijfers naar huis gaan. 'Tsunoda had een dramatisch weekend. Als je bij Magnussen in de buurt zit, dan weet je dat je er niet bij zit. Hij had een beetje overstuur, en toen kwam die tik. Hij lag er ook al uit in Q1 en in de sprintkwalificatie ook. Onvoldoende', zegt Van Gameren. Teamgenoot Daniel Ricciardo had wel een goede pace, maar had de pech dat Lance Stroll op hem botste bij de herstart. 'Stroll krijgt een één voor alles', klinkt Van Gameren stellig.

'Ik ben blij dat Alonso nog bij Aston Martin zit om te laten zien hoe het kan', gaat de Ziggo-analist verder. Alonso kwalificeerde op de derde plek tijdens de sprintkwalificatie en deed het ook tijdens de andere sessies goed. Uiteindelijk zakte de Aston Martin door de banden en lag hij niet meer op podiumkoers. 'Denk je dat Max zou winnen als hij in zo'n Aston Martin zou zitten?' vraagt Kamphues. 'Ja', antwoordt Van Gameren, die het niet nodig vindt om zijn antwoord te onderbouwen. 'En Lewis, tot slot? Welk cijfer krijgt hij?' gaan de heren verder. 'Een negen voor de zaterdag en een drie voor de zondag. Dat is dan een zes gemiddeld, dat is nog wel redelijk!'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws