Marko over regenspecialist Verstappen: 'Hij is een klasse beter dan de rest' Formule 1
Formule 1

Marko over regenspecialist Verstappen: 'Hij is een klasse beter dan de rest'

Marko over regenspecialist Verstappen: 'Hij is een klasse beter dan de rest'

Niet voor het eerst dit seizoen moet Helmut Marko na afloop van de kwalificatie uitleggen hoe het aan de ene kant van de garage naar wens verliep, maar dat ditzelfde niet gezegd kan worden voor de andere kant van de garage. Vandaag was het niet voor het eerst dit jaar Sergio Pérez die het laatste deel van de kwalificatie niet haalde, terwijl Max Verstappen met grote voorsprong poleposition pakte.

'Het zat niet dicht bij elkaar', opent Marko bij de Duitse tak van Sky Sports F1. Verstappen pakte uiteindelijk poleposition met een behoorlijk groot verschil. 'We hadden 1,2 seconden voorsprong op Nico Hülkenberg. Je moet zorgen dat je de juiste banden op het juiste moment hebt, maar Max liet vandaag zien dat hij in de regen een klasse beter is dan de rest. Het maakte niet uit wat de omstandigheden waren.' Voor Verstappen is het zijn derde opeenvolgende poleposition, waarmee de teller op 25 komt te staan. Morgen heeft hij de kans om de 41 overwinningen van Ayrton Senna te evenaren.

Voor Marko is het haast elk Grand Prix-weekend genieten geblazen als hij zijn stercoureur aan het werk kan zien. 'Hij heeft zelfs geen opwarming nodig. Hij rijdt de pitstraat uit, en waar de anderen drie ronden nodig hebben, heeft hij dat niet. Petje af voor hem', luiden de lovende woorden van de 80-jarige Oostenrijker. Marko zal hopen dat Verstappen zijn ideale startpositie kan omzetten in de honderdste overwinning voor het team, waarmee Red Bull Racing haar perfecte score van het seizoen in stand kan houden.

Bij Pérez liep het stukken minder, maar Marko was een stuk milder in zijn oordeel dan eerder het geval was in Monaco en Spanje. 'Pérez wisselde nog later dan Max en kwam in zwaardere regen terecht met zijn droogweerbanden', aldus de teamadviseur. 'Hij wisselde daarna weer terug naar de intermediates, maar niks werkte. Hij stond op de verkeerde banden op het slechtste moment.' Terwijl Pérez weer overstapte op de regenbanden, verbeterde Verstappen zijn snelste rondetijd nog op droogweerbanden.

Marko vol vertrouwen voor de race

De Oostenrijker kijkt ook nog even vooruit naar de Grand Prix van zondag, waarbij Hülkenberg voorlopig als tweede op de startopstelling mag plaatsnemen. 'Als de volgorde bij de start hetzelfde blijft, hebben we een kleine buffer met Hülkenberg', verwijst Marko naar de Haas-coureur, die wel nog een mogelijke straf boven het hoofd hangt. 'Zoals het er nu naar uit uitziet, wordt het dan weer Alonso (als grootste uitdager, red.). Mercedes mag dan wel sterk geweest zijn in de racesimulaties op vrijdag, maar we hebben wat dingen aangepast, die een positief effect hebben gehad in het droge én in het natte.'

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws