Marko overweegt Schumacher niet: 'We hebben een hele goede junior in de rij staan' Formule 1
Formule 1

Marko overweegt Schumacher niet: 'We hebben een hele goede junior in de rij staan'

Marko overweegt Schumacher niet: 'We hebben een hele goede junior in de rij staan'

Het is alweer een tijd geleden dat Mick Schumacher voor het laatst plaatsnam in een Formule 1-auto. De Duitser reed twee seizoenen lang voor het Amerikaanse Haas voordat dat team aan het einde van het 2022-seizoen besloot verder te gaan met twee andere coureurs. Nu de grid voor 2025 nog verre van vaststaat, klinkt de vraag of Schumacher wellicht terug zal keren in de sport. Als het aan Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko ligt zal dat niet het geval zijn.

In de podcast van Formel.de wordt Marko gevraagd naar de eventuele terugkeer van Schumacher. Het dochterteam van Red Bull Racing, VCARB, heeft nog geen coureurs aangekondigd voor aankomend seizoen en de presentatoren vragen zich af of Schumacher niet een goede keuze zou zijn. Marko laat weten Schumacher absoluut niet te overwegen.

Geen persoonlijke reden

Op dit moment rijden Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo voor het dochterteam van Red Bull. De start van het 2024-seizoen ging niet van een leien dakje voor de Italiaanse renstal. Het team staat momenteel op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap en heeft tot zover slechts twintig punten binnen weten te halen. Met name de prestaties van Ricciardo laten te wensen over waardoor er druk gespeculeerd wordt over wie hem wellicht zal vervangen vanaf volgend seizoen. Tegelijkertijd heeft Tsunoda ook nog altijd geen contractverlenging aangeboden gekregen.

Schumacher past volgens Marko in ieder geval niet in het plaatje van VCARB. 'Het heeft niets met hem persoonlijk te maken. Ik vind hem een zeer welbespraakte, welgemanierde, beleefde jongeman die zijn kansen heeft gehad.' De vraag of Schumacher binnen het team van VCARB zou passen ging al de ronde toen het team nog Alpha Tauri heette. Volgens Marko vormde Schumacher's leeftijd en zijn geschiedenis toen al een obstakel voor het team. 'Hij zat bij Ferrari Junior, hij zat bij hen in het programma en dat paste gewoon niet in het totaalplaatje van Alpha Tauri en ons juniorprogramma.'

In de toekomst zal Schumacher volgens Marko ook niet worden overwogen door VCARB. 'Nee, we hebben een hele goede junior in de wachtrij. Dat is Liam Lawson. We hebben Hadjar in de Formule 2 die absoluut vooraan meedraait. En we hebben een 16-jarige Lindblad in de Formule 3. We zitten er dus goed bij', vertelt de Oostenrijker. Daarnaast moet de filosofie van het VCARB-team niet worden vergeten. Het team geldt als het juniorenteam van Red Bull Racing. Volgens Marko moet dat zo blijven. 'De filosofie was, met uitzondering van Ricciardo nu, dat het een juniorenteam moest zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws