Horner zag Verstappen hoe dan ook winnen in Miami: 'Ook als hij die strategie had gehanteerd' Formule 1
Formule 1

Horner zag Verstappen hoe dan ook winnen in Miami: 'Ook als hij die strategie had gehanteerd'

Horner zag Verstappen hoe dan ook winnen in Miami: 'Ook als hij die strategie had gehanteerd'

Christian Horner denkt dat Max Verstappen de Grand Prix van Miami ook had gewonnen als hij dezelfde strategie had gebruikt als Sergio Pérez. Na afloop van de race was de Mexicaan ervan overtuigd dat zijn teamgenoot op een betere strategie stond, maar de strategie maakte volgens de teambaas van Red Bull Racing dus niet uit. Toen Horner te horen kreeg dat Verstappen een alternatieve strategie wilde hanteren, was hij snel overtuigd en gaf hij zijn akkoord.

De meningen over de gekozen strategieën zijn verdeeld binnen Red Bull. Horner denkt dat Verstappen op de minst gunstige strategie stond, terwijl Pérez juist het tegenovergestelde denkt. 'Ik denk dat als hij ook de andere strategie had gehanteerd, het resultaat vergelijkbaar zou zijn geweest', geeft de Red Bull-teambaas toe tegenover internationale media. 'Ik denk dat hij (Verstappen, red.) gefrustreerd was na de kwalificatie, dat hij een fout had gemaakt, en vervolgens niet de kans had gekregen om dat te herstellen.'

'Ik denk dat hij zelfverzekerd was bij de start van de race en gewoon iets anders wilde proberen', vervolgt Horner. Verstappen gaf zelf aan dat hij na de kwalificatie al een goed gevoel kreeg bij een alternatieve strategie. Deze keuze moest eerst wel langs de teambaas. 'De strategie wordt uiteraard besproken, alle cijfers worden 's nachts doorgenomen en we wegen de voor- en nadelen af. Max en zijn technische team wilden het zo proberen. Ik was blij om het goed te keuren en te zeggen: als dat is wat jullie willen doen, prima.'

Horner: 'Gaan de beperkingen vanaf Imola voelen'

Het werd uiteindelijk een nieuwe dominante één-twee voor het team van Red Bull. Fernando Alonso was opnieuw de dichtstbijzijnde concurrent, maar Horner denkt niet dat de gaten nog lang zo groot zullen zijn. 'Ik denk dat we de beperkingen van het budgetplafond vanaf de volgende race in Imola beginnen te voelen, want daar zullen de grote verbeteringen komen. Wij moeten juist heel selectief zijn met de onderdelen die we willen testen om de auto te ontwikkelen', doelt de Brit bij SoyMotor op de straf die Red Bull heeft gekregen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws