Marko wil wachten met Pérez' contract: 'Lopen risico dat hij er met de pet naar gaat gooien' Formule 1
Formule 1

Marko wil wachten met Pérez' contract: 'Lopen risico dat hij er met de pet naar gaat gooien'

Marko wil wachten met Pérez' contract: 'Lopen risico dat hij er met de pet naar gaat gooien'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko wil niet te vroeg in het jaar kijken naar het contract van Sergio Pérez en lijkt ook niet na te denken over een meerjarige deal voor de Mexicaan. Marko denkt dat Pérez' vorm dan wellicht bergafwaarts gaat, als hij weet dat hij een veilig contract heeft. Hoe dan ook laat Red Bull zich niet onder druk zetten door de rijdersmarkt.

Dat er in april al wordt gepraat over de contracten van meerdere rijders die pas eind dit jaar aflopen, komt allemaal doordat Lewis Hamilton een bom onder het silly season gooide voordat het seizoen überhaupt begon. Daardoor komt er een zitje vrij bij Mercedes en is Carlos Sainz op zoek naar een nieuwe werkgever. Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in Australië aangegeven dat Sainz een aantrekkelijke optie is, maar momenteel zijn tweede rijder, Pérez, het ook aardig goed doet. De Mexicaan hield het in 2023 vijf races vol. Dat zou betekenen dat de Grand Prix van China en de Grand Prix van Miami daarna een goede test kan zijn of de 34-jarige inderdaad in een betere mentale staat is.

Hij lijkt zich minder bezig te houden met teamgenoot Max Verstappen en lijkt de titelstrijd voorlopig uit zijn hoofd te hebben gezet. De Mexicaan denkt zelf dat er over een maand meer duidelijkheid komt over zijn contractsituatie, maar dat sprak Marko tijdens het weekend in Japan tegen. Red Bull wil in april nog geen contracten afsluiten. Aston Martin had daar echter geen problemen mee, zij legde Fernando Alonso halverwege april vast met een meerjarig contract. 'Alles is een optie', zegt Marko op de vraag van OE24 of Pérez nog een jaar bij Red Bull zal blijven. 'Ons team functioneert momenteel erg goed. Als Pérez een veilig contract heeft van twee jaar, bestaat het risico dat hij de kantjes er vanaf gaat lopen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

sergio perez redbull kwalificatie japan
Marko lijkt te denken dat Pérez' huidige vorm zo goed is vanwege de druk op zijn schouders. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

De Oostenrijker stak de loftrompet voor de coureur uit Guadalajara toen hij voor de derde keer het één-tweetje van Red Bull compleet maakte. Momenteel lijkt de Mexicaan te doen wat Red Bull van hem vraagt. Dat gaf ook teambaas Horner aan. Een aantal experts en fans denken dat Sainz naar Red Bull ook geen verkeerde optie is. De Spanjaard heeft al eens tegen Verstappen gereden en kon hem ook redelijk bijbenen. De meervoudig Grand Prix-winnaar wil ongetwijfeld in de snelste auto zitten, en dat is momenteel de Red Bull-bolide. Als Red Bull een tweede rijder zoekt in Sainz, dan twijfelen de analisten eraan of de Ferrari-coureur een goede optie is. Hij is mondig op de boordradio en staat bekend als een strategische denker tijdens de races.

Marko wuift Audi weg: 'We laten ons niet onder druk zetten'

Dat dit jaar een silly season ging worden, dat was al wel te voorspellen. De meeste rijderscontracten lopen eind dit jaar af, en de coureurs kijken vooral naar de toekomst, aangezien de technische reglementen over twee jaar over de kop gaan. Ferrari en McLaren waren er vroeg bij. De Italiaanse renstal maakte begin februari bekend dat ze Charles Leclerc tot na 2025 hebben vastgelegd. Hetzelfde geldt voor McLaren met haar rijdersduo. George Russell zit ook nog wel even bij Mercedes. Vanaf 2026 staat ook Audi op de grid, wat voor sommige rijders wellicht ook een interessante optie kan zijn.

Het huidige rijdersduo van Sauber wil graag door naar Audi, maar of dat gaat gebeuren is nog maar net de vraag. 'We laten ons niet onder druk zetten', herhaalt Marko, die eerder bij Sky Sports ook aangaf dat Audi wel lef toonde door de rijdersmarkt nu al onder druk te zetten. 'Audi lijkt blijkbaar nu al beslissingen te willen maken. We bekijken alles rustig. Als we genoeg overzicht hebben, zullen we beslissen over onze coureurs.' Meerdere teams moeten nog een beslissing maken, waaronder dus Red Bull en Mercedes. De Zilverpijlen nemen ook de tijd om iemand te vinden voor in het stoeltje naast Russell.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws