Mazepin senior zet beloningssysteem in: 'Willen het team motiveren' Formule 1
Formule 1

Mazepin senior zet beloningssysteem in: 'Willen het team motiveren'

Mazepin senior zet beloningssysteem in: 'Willen het team motiveren'

Dmitry Mazepin, vader van Haas-coureur Nikita Mazepin, wil voor volgend jaar een beloningssysteem opzetten voor de medewerkers bij het team van Haas. Hiermee wil de eigenaar van Uralkali de medewerkers motiveren om bij het team te blijven. De Rus is van mening dat het team bij elkaar moet blijven om in de komende seizoenen competitief te kunnen zijn. Wat het beloningssysteem precies zal inhouden, is niet bekend.

Het team van Haas heeft een zwaar jaar achter de rug. Het team heeft dit seizoen nog geen punten weten te scoren en staat dan ook stijf onderaan in het constructeurskampioenschap. Mazepin senior blijft desondanks positief over de samenwerking. 'We zijn het team heel erg dankbaar dat ze een samenwerking met ons aan wilden gaan', wordt Mazepin geciteerd door Autosport.com. 'Haas werkt keihard en we gaan samen alles op alles zetten op volgend seizoen betere resultaten neer te zetten.'

Om betere resultaten te behalen wil Mazepin dus een beloningssysteem invoeren binnen het team. Dit komt bovenop de overeenkomst die de titelsponsor al heeft met Haas. 'Het menselijke gedeelte is heel belangrijk. De medewerkers zullen volgend jaar naar 23 verschillende landen moeten reizen en het is lastig om telkens aan de auto te moeten blijven werken. Als sponsor willen we onderdeel zijn van het team en helpen het moraal hoog te houden.'

Mazepin houdt opties open

De samenwerking tussen het Amerikaanse Formule 1-team en Uralkali opende de deur voor Mazepin junior om de wereld van de sport binnen te stappen. Toch zegt de eigenaar van Uralkali dat zijn zoon niets te maken zal hebben in toekomstige samenwerkingen binnen de Formule 1. 'Wij hebben grote ambities binnen de sport. We zouden graag een team binnen de Formule 1 overnemen. Er zijn momenteel geen gesprekken gaande en we willen eerst zien hoe het komende seizoen zal verlopen', besluit Mazepin senior.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws