McLaren-duo bezorgd na ijzersterke pace Ferrari in Amerika Formule 1
Formule 1

McLaren-duo bezorgd na ijzersterke pace Ferrari in Amerika

McLaren-duo bezorgd na ijzersterke pace Ferrari in Amerika

Daniel Ricciardo en Lando Norris hebben uiteenlopende resultaten weten te boeken in de Verenigde Staten. Ricciardo heeft in de afgelopen weken vorm gevonden, terwijl Norris sinds de Grand Prix van Rusland wat minder zelfvertrouwen in de McLaren te hebben. Tijdens de Grand Prix werd dit maar al te duidelijk. Ricciardo beslechtte de strijd met Carlos Sainz in zijn voordeel, terwijl Norris op P8 eindigde en naast de Spanjaard ook Valtteri Bottas voor zich moest dulden.

Allereerst is Ricciardo aan het woord bij Sky Sports F1. Voor het evenement in Austin had hij een snor laten staan en gedurende het hele weekend was hij in cowboy-kleding langs de zijlijn te zien. 'Ik heb het hier gewoon altijd naar mijn zin. Ik voel me hier goed, meer dan dat kan ik er niet van maken', zo opent hij lachend. Dat goede humeur droeg hij dus ook over naar het circuit met een prima vijfde eindklassering.

Die P5 wist hij niet zonder slag of stoot te behalen. 'In die eerste ronde reden we drie auto's breed over het circuit. Dat was best wild', zo blikt hij terug op een spannend openingsgevecht tegen teamgenoot Norris en directe concurrent Sainz. 'Volgens mij pakte ik Sainz bij de start, die mij vervolgens in bocht 6 weer inhaalde. Daar vlak na pakte ik hem weer. Ik was dan ook zeer duidelijk op de boordradio te horen en had er plezier in vandaag.'

Touché met rivaal Ferrari

Ricciardo en Sainz vochten het de gehele middag in Texas met elkaar uit op het circuit. Eenmaal kwamen de F1-coureurs zelfs met de wielen tegen elkaar. 'Verdedigen is vaak lastiger dan aanvallen', meldt Ricciardo terwijl hij de beelden van het incident terugkeek. 'Het is ook een heel fysiek circuit dus ik had veel vocht nodig na de wedstrijd. Onze aandacht is nu gevestigd op Ferrari. Daarom was ik zo enthousiast toen ik hem verschalkte.'

'Wel waren zij sneller vandaag, hopelijk vinden we in Mexico dus nog wat pace. Het was best verrassend want doorgaans zijn wij in hoge snelheidsbochten de snellere partij. Nu was Ferrari sneller in sector 1, daar moeten we dus naar kijken', concludeert hij. Ferrari en McLaren zijn verwikkeld in een zware strijd voor P3 in het wereldkampioenschap. Het verschil tussen de twee teams bedraagt momenteel slechts 3,5 punt.

Norris met een moeilijk weekend

Collega Norris zat er duidelijk minder goed in in Amerika. Dit gaf hij dan ook toe voor de microfoon van het Britse Formule 1-medium. 'Het was een fysiek lastige race, maar het was ook moeilijk om die banden aan de praat te houden. Ricciardo heeft dit weekend goede zaken gedaan voor ons, maar voor mij was het een lastig weekend.' Sinds het verliezen van de eerste plek in de slotfase van de Grand Prix van Rusland mist de Brit enige zelfvertrouwen.

'In de afgelopen races was Ferrari zeer snel. We moeten dus kijken waar we nog wat extra's kunnen vinden. Zij zijn sneller in de kwalificatie én de race. Geen prettige positie waar wij ons in bevinden dus en we moeten die aanval af zien te slaan', concludeert ook Norris, die ziet dat het voordeel van McLaren snel geslonken is in de slotfase van het 2021-seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws