Tsunoda had op meer punten gehoopt in Brazilië: 'Het is jammer voor Daniel' Formule 1
Formule 1

Tsunoda had op meer punten gehoopt in Brazilië: 'Het is jammer voor Daniel'

Tsunoda had op meer punten gehoopt in Brazilië: 'Het is jammer voor Daniel'

Yuki Tsunoda is niet tevreden met zijn behaalde resultaten in Brazilië. De coureur wist tijdens de Grand Prix van São Paulo vanaf de zestiende plek terug te vechten naar een negende plek en behaalde daarmee punten voor zijn team AlphaTauri. De Japanner is echter van mening dat er meer in had gezeten dit weekend.

Ondanks dat Tsunoda twee belangrijke punten heeft kunnen binnenhalen voor het team in hun strijd in het constructeurskampioenschap, is de Japanner niet tevreden. 'Ik had zeker meer kunnen doen', legt hij uit tegenover Formula1.com. 'Het spijt me voor het team en het spijt me dat ik om verschillende redenen niet het maximale kon geven', voegt de coureur hieraan toe.

Gevecht door het veld

Toch is hij niet geheel ontevreden met zijn resultaat op het circuit van Interlagos. 'Vanaf P16 naar P9 is nog steeds goed gedaan en een mooi resultaat voor het team', geeft Tsunoda toe. Volgens de AlphaTauri-coureur is er echter nog werk aan de winkel. 'Ik kan niet specifiek aangeven waar nog aan gewerkt moet worden, maar er is nog wel het een en ander te doen', vertelt hij.

De Japanner denkt dat hij zonder enkele technische problemen meer punten had kunnen scoren voor het team. Voor hem reed Lewis Hamilton, die de hele race al moeite had om andere coureurs achter zich te houden. 'Ik denk dat ik Lewis misschien had kunnen inhalen. Ik weet niet hoe het met Pierre (Gasly, red.) zit, maar de kans was vrij groot', vertelt Tsunoda.

Pech voor Ricciardo

Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Tsunoda, had een zwaardere race. Hij liep schade op in de eerste ronde, maar kon door de rode vlag nog wel opnieuw van start gaan. Nadat hij een tijdje op een ronde achterstand reed, moest hij uiteindelijk toch zijn bolide parkeren.

Tsunoda ziet in dat als Ricciardo minder pech had gehad, ze met het hele team een beter resultaat hadden kunnen neerzetten. 'Het is jammer voor Daniel, want ik denk dat hij veel verloor bij de start', zei de coureur. Hierdoor is Tsunoda kritisch op de resultaten van de race in Brazilië. 'We hadden meer punten kunnen scoren', aldus de Japanner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws