McLaren ziet Norris ook snel vergeleken worden met Hamilton of Schumacher: 'Nog te vroeg' Formule 1
Formule 1

McLaren ziet Norris ook snel vergeleken worden met Hamilton of Schumacher: 'Nog te vroeg'

McLaren ziet Norris ook snel vergeleken worden met Hamilton of Schumacher: 'Nog te vroeg'

Het McLaren-team wil bij monde van teambaas Andreas Seidl vergelijkingen van Lando Norris met Lewis Hamilton en Michael Schumacher vooralsnog vermijden. Volgens Seidl is het nog te vroeg om Norris volledig te kunnen beoordelen en te vergelijken met andere coureurs.

Lando Norris kwam bij McLaren aan als het volgende Britse juweeltje en hoewel hij het in zijn eerste twee seizoenen bij het team uit Woking moest afleggen tegen teamgenoot Carlos Sainz, heeft hij nu al bewezen dat hij een coureur is om in de toekomst in de gaten te houden, zo schrijft Motorsport.

Met zijn 22 jaar is hij een van de vaste waarden op de grid, scoorde zes podiumplaatsen en kwam dicht bij de overwinning tijdens de Grand Prix van Rusland in 2021, en heeft een contract met het Papaya-team tot het einde van het seizoen 2025. Dat betekent dat hij een gegarandeerd verblijf in de Formule 1 heeft, iets wat momenteel erg moeilijk is omdat hij vanaf het begin moet presteren.

Nog niet te vergelijken met andere topcoureurs

De auto van McLaren is het vierde team achter Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes, dus een top-zes finish is een hele prestatie, zoals vorig jaar tijdens de race in Monaco, toen Norris acht punten scoorde. Men kan zich dus afvragen of de jonge Brit het maximum uit de auto haalt, net als Lewis Hamilton, met wie het onmogelijk is geen parallellen te trekken als Britse nieuwkomer bij het Engels team.

Dit is wat McLaren baas Andreas Seidl zei dat het nog niet de tijd was om hem te vergelijken met de zevenvoudig kampioen, noch met de andere meest succesvolle coureur in de geschiedenis, Michael Schumacher. 'Het is nog te vroeg om Lando te vergelijken met de Lewis of de Michael, maar er is een reden waarom we erg blij zijn dat we hem voor lange termijn aan ons hebben gebonden', zei hij. 'Hij heeft bewezen dat hij bij ons in de Formule 1 zit, met de progressie die hij de laatste jaren heeft gemaakt en de prestaties die hij heeft neergezet, is het iets speciaals', stelt Seidl.

Seidl tevreden over Norris

'Als ik terugkijk op dit weekend en hoe hij het sinds de eerste race doet, is dat indrukwekkend, en tegelijkertijd is het iets heel belangrijks voor ons als team', zei de teambaas na afloop van Monaco. 'De strijd om die vierde plaats is erg hevig, we moeten opboksen tegen een zeer sterke concurrentie, met moeilijke auto's en coureurs, dus we zijn blij dat we Lando aan boord hebben', vervolgt Seidl.

De Brit staat zevende in het kampioenschap, achter Ferrari, Red Bull en Mercedes, op 48 punten, maar de achterstand van teamgenoot Daniel Ricciardo is bedroevend, met de Australiër die slechts 11 punten heeft verzameld. 'Gezien het potentieel dat Lando heeft en gezien wat hij tot nu toe in zijn Formule 1-carrière heeft laten zien, is het alleen maar aan ons om hem de komende jaren een betere auto te geven, zodat we de hoge doelen die we samen hebben, kunnen bereiken', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws