Webber: 'Verstappen heeft wat interessante momentjes gehad in 2022' Formule 1
Formule 1

Webber: 'Verstappen heeft wat interessante momentjes gehad in 2022'

Webber: 'Verstappen heeft wat interessante momentjes gehad in 2022'

Mark Webber is van mening dat we in 2022 frustratie gezien hebben bij Max Verstappen. De Nederlander heeft in de openingsfase van het jaar al twee uitvalbeurten moeten noteren en daardoor kon Red Bull Racing, zijn team, rekenen op kritiek. Wel denkt Webber dat de Oostenrijkse renstal als het puntje bij paaltje komt een bolide kan blijven leveren waarmee overwinningen mogelijk zouden moeten zijn.

'Ze hebben wat hordes moeten nemen bij Red Bull', laat de Australiër optekenen bij Channel 4. Hij doelt hiermee op de diverse foutjes die zich voorgedaan hebben bij de Red Bull RB18 van Verstappen. Zo viel hij in de slotfase van de Grand Prix van Bahrein uit, terwijl ook in Australië het materiaal het voor gezien hield. In Spanje wist de Limburger de race nog wel te winnen, maar dat werd hem niet makkelijk gemaakt vanwege een probleem met de DRS.

Al met al geen foutloos begin van het team uit Milton Keynes, dus, ziet ook Webber: 'Zo nu en dan loopt het op betrouwbaarheidsgebied niet altijd even soepel.' Red Bulls verklaring voor de lastige seizoensstart was dat problemen die doorgaans tijdens de wintertests al wel duidelijk worden zich in 2022 tijdens die tests niet voor hadden gedaan. Daarom moest er het een en ander weggewerkt worden in die eerste weekenden.

Frustratie bij Verstappen

Die betrouwbaarheidsproblemen leidden logischerwijs tot frustratie bij Verstappen. 'Hij heeft wat interessante momentjes gehad', analyseert de voormalig Red Bull-rijder. Denk maar eens aan hoe hij tekeer ging via de boordradio in Barcelona en zijn team bekritiseerde voor het feit dat ze hem zonder werkende DRS het asfalt op gestuurd hadden.

'Af en toe zie je de frustratie bij hem, maar als het erop aankomt, staat Red Bull er wel', concludeert Webber echter. Nee, het is niet altijd even soepel verlopen in de eerste wedstrijden van 2022, maar Verstappen staat bovenaan het coureurskampioenschap en vindt ook zijn team terug aan de top van het constructeursklassement. Trekt Red Bull deze goede lijn door dan behoort een titel zeker tot de mogelijkheden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws