Mercedes al voor testdagen onzeker over W14: 'Urgentie toegenomen na eerste races' Formule 1
Formule 1

Mercedes al voor testdagen onzeker over W14: 'Urgentie toegenomen na eerste races'

Mercedes al voor testdagen onzeker over W14: 'Urgentie toegenomen na eerste races'

Andrew Shovlin heeft toegegeven dat Mercedes al voordat het seizoen begon, speelde met het idee om het concept van de auto overhoop te halen. De eerste twee races van het seizoen bevestigden dat de auto van de Duitse renstal niet naar behoren werkt en dat betekent dat Mercedes in de komende races met flinke updates moet gaan komen. Daarbij focust het team zich niet alleen op het zichtbare concept van de bolide, want dat zou volgens Shovlin allesbehalve sim zijn.

Nog voor de auto's voor het eerst te zien waren in Bahrein waren er al vraagtekens bij Mercedes. 'Je kunt kijken naar de data in de windtunnel, en voordat we zelfs naar Bahrein gingen, waren er gesprekken over het veranderen van het algehele concept', geeft Shovlin toe bij Autosport.com. Toch is dat volgens de Brit geen zeldzame gebeurtenis. 'Dat geldt niet alleen voor de ontwikkeling van de auto van dit jaar, het is iets wat we in de afgelopen tien jaar hebben gedaan.'

'Als je niet de winst behaalt die je nodig hebt, maak je een grotere verandering', vervolgt de head of trackside engineering van Mercedes. De Duitse renstal kent ook in 2023 een povere start. In de fabriek wordt er al gesproken over radicale veranderingen. 'Je verkent een ander gebied en vaak wil je daar potentie ontgrendelen. Dat was al gebeurd vóór Bahrein. Maar misschien is de urgentie om die onderdelen naar het circuit te brengen toegenomen na de afgelopen races.'

Mercedes kijkt naar verschillende projecten

Als men over het concept van de W14 praat, dan gaat het vaak alleen maar over de sidepods. Shovlin ziet dat dit concept niet de juiste resultaten brengt, maar de focus ligt bij Mercedes niet puur op de sidepods. 'Dus nu kijken we naar grotere ontwikkelingen omdat het duidelijk is dat dit ons niet de performance heeft gegeven die we zouden willen. Dat gezegd hebbende, er zijn ook andere gebieden van de auto waarvan we weten dat we die ook moeten verbeteren. We hebben dan ook andere projecten lopen om performance te brengen', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws