Alonso ook in 2026 bij Aston Martin-Honda? 'Zie geen reden waarom niet' Formule 1
Formule 1

Alonso ook in 2026 bij Aston Martin-Honda? 'Zie geen reden waarom niet'

Alonso ook in 2026 bij Aston Martin-Honda? 'Zie geen reden waarom niet'

Aston Martin-teambaas Mike Krack ziet geen reden waarom Fernando Alonso in 2026 niet uitkomt voor zijn renstal. Dat vertelt de Luxemburger aan Motorsport Week. Voor dat jaar heeft Aston Martin een samenwerking afgesproken met Honda, dat Mercedes vervangt als motorleverancier van het Britse team.

Alonso wordt komende zomer alweer 42, maar zijn leeftijd hoeft volgens Krack geen belemmering te zijn. 'Ik denk dat er geen reden is om te denken dat hij in 2026 niet bij ons in de auto zou zitten. Ik zie echt geen enkele reden waarom niet.' Mocht de tweevoudig wereldkampioen tegen die tijd inderdaad nog altijd in de Formule 1 zitten, dan krijgt hij weer te maken met Honda.

Fabrieksdeal Aston Martin met Honda

De Japanners zijn de nieuwe motorleveranciers van Aston Martin, dat hierdoor een fabrieksteam wordt in het jaar van de nieuwe motorreglementen. 'Hier zijn al sinds februari vorig jaar workshops en werkgroepen over', vertelt Krack. 'Dit laat zien dat je volledige integratie tussen de krachtbron en het ontwerpen van het chassis nodig hebt voor de nieuwe reglementen.'

Krack is dan ook content met het feit dat Aston Martin nu over een fabrieksdeal beschikt. 'Je bent wat meer open met zo'n fabrieksdeal. Je kunt veel meer informatie eerder hebben met betrekking tot energiebeheer, welke aerodynamische configuratie je moet uitvoeren, om de juiste doelen te stellen, en dit is gewoon een grote troef of een groot voordeel voor deze nieuwe soorten regelgeving.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws