'Mercedes kan in Silverstone een compleet andere auto introduceren' Formule 1
Formule 1

'Mercedes kan in Silverstone een compleet andere auto introduceren'

'Mercedes kan in Silverstone een compleet andere auto introduceren'

Formule 1-analist Sam Collins vermeldt tijdens de Weekend Warm Up voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië dat Mercedes al een model in de windtunnel heeft voor 2024. Ook kan het team wel eens met een compleet andere auto aankomen in Silverstone. Dat wordt wel een immens karwei met de budgetcap, maar de Duitse renstal kan op deze manier ook niet verder. De Zilverpijlen konden in Bahrein geen competitie bieden aan Red Bull Racing en Ferrari, en hetzelfde beeld wordt verwacht voor dit weekend in Jeddah.

Wederom is Mercedes niet tevreden met haar prestaties na de start van het nieuwe seizoen. Het concept van de bolide bleek in het 2022-seizoen al geen uitblinker te zijn, en gedurende de winter lijkt het alsof Mercedes niet heel veel heeft gedaan om dat te verbeteren. Het is vanzelfsprekend niet niks om de auto over een compleet andere boeg te gooien. Echter lijkt dat wel de enige oplossing om nu de juiste performance te bereiken. Sky Sports-analist Karun Chandhok gaf eerder al aan dat de Duitse renstal snel een beslissing moet gaan maken wat ze wil doen met de auto. Als ze alles op de schop wil gooien, moet dat nu gebeuren.

'Er is gewoon iets mis met die auto. Ze kunnen een aantal dingen aanpassen, maar ik denk dat het pas opgelost is met een compleet nieuwe auto, die ze wellicht in Silverstone gaan introduceren. Dat gaat wel moeilijk zijn met de budgetcap, maar Mercedes heeft al een model in de windtunnel voor 2024', weet Collins te melden. Dat strookt met de uitspraken van Mercedes-teambaas Toto Wolff en Mercedes-coureur George Russell, die luidden dat het team in 2024 wellicht pas kan gaan vechten voor overwinningen. 'Alle reglementen moeten dan (in 2024, red.) min of meer stabiel zijn', gaat Collins verder.

'Ze kunnen met dit concept geen competitie bieden aan Red Bull en Ferrari'

Mercedes sloeg de plank mis toen de technische reglementen over de kop gingen voor het 2022-seizoen, maar het team kan zich richting het 2024-seizoen wel weer opwerken. Collins denkt dat Mercedes alleen met een volledig nieuwe auto de huidige problemen van zich af kan schudden. 'Misschien gebeurt het wel helemaal niet in Silverstone', haalt Collins zijn schouders op. 'Maar het kan ook wel. Dat is misschien de enige manier om van die problemen af te komen. Ze kunnen met dit concept gewoon geen competitie bieden aan Red Bull en Ferrari. Dit weekend gaat Verstappen weer winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws