'Mercedes steekt stokje voor stuur-kopie van Williams na gastrace Russell' Formule 1
Formule 1

'Mercedes steekt stokje voor stuur-kopie van Williams na gastrace Russell'

'Mercedes steekt stokje voor stuur-kopie van Williams na gastrace Russell'

Voor het seizoen van 2021 heeft George Russell aan Williams gevraagd om enkele aanpassingen, waaronder aan het stuur, te kopiëren van de Mercedes-bolide van 2020. Mercedes spreekt echter een veto uit voor de kopie van zorgvuldig ontwikkelde technologie en dus lijkt Russell bot te vangen.

Voor de Grand Prix van Sakhir mocht George Russell bij Mercedes aantreden als vervanger van de zieke Lewis Hamilton. In de snelste wagen van het veld werd hij niet alleen een ervaring rijker, maar kon hij naderhand ook nieuwe informatie meenemen naar zijn eigen team.

Details maken het verschil

De 22-jarige Williams-coureur kon een aantal foefjes van de wagen van Hamilton erg waarderen. Zo was Russell bijvoorbeeld erg enthousiast over de startkoppeling, die erg gevoelig bediend kan worden. Dit komt door de lange koppelingshendel met twee koolstofhulsjes, waar je je vingers in kunt steken. Deze hendel wordt gebruikt bij de start, waar een rijder het verschil kan maken door de koppeling optimaal te bedienen, schrijft de Italiaanse Motorsport.com.

Met behulp van deze verfijnde koppeling was Russell in staat om de leiding te pakken bij de start van de race in Sakhir. Naast de koppeling zijn er ook nog een aantal andere onderdelen die de Brit graag terug zou zien in de Williams-bolide van 2021. De technisch directeur van Mercedes zou volgens het Italiaanse medium echter zijn veto hebben uitgesproken voor het kopiëren van deze onderdelen en dus heeft Williams weinig kans van slagen wat betreft het innovatieve onderdeel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws