Mercedes-topman Shovlin hint op inschattingsfout Mercedes tijdens kwalificatie Formule 1
Formule 1

Mercedes-topman Shovlin hint op inschattingsfout Mercedes tijdens kwalificatie

Mercedes-topman Shovlin hint op inschattingsfout Mercedes tijdens kwalificatie

Mercedes-topman Andrew Shovlin baalt van de kwalificatiesessie van zijn team. Ondanks dat Mercedes de snelste auto van het veld had, ook op het natte asfalt, wisten ze wegens strategische beperkingen niet alles uit de zaterdagmiddag te halen. Zodoende start Lewis Hamilton vanaf P4 en Valtteri Bottas vanaf P7, wat betekent dat er werk aan de winkel is voor het team uit Brackley.

'Een frustrerend einde van een kwalificatiesessie waarin we bijzonder sterk oogden', zo luidt de eerste reactie van de Trackside Engineering Director van de Duitse renstal. 'De omstandigheden waren ongewoon, het duurde vrij lang voordat het circuit opgedroogd was', voegt hij daaraan toe. Door het langzaam opdrogende asfalt kwam de transitiefase van de intermediates naar de zachte banden pas in Q3.

Daar moest Mercedes haar strijdplan dus op aanpassen en volgens Shovlin hebben ze dat ook gedaan: 'De intermediate banden hielden het goed uit en sleten niet snel, ons plan in Q3 was dan ook om eerst een tijd op de intermediates neer te zetten en vervolgens een run te doen op de zachte band.' De inschattingsfout van Mercedes was echter dat ze aan één ronde op het zachte rubber niet voldoende hadden.

Zoals wel vaker in 2021 het geval is geweest duurt het bij de W12 namelijk even voordat het rubber op temperatuur is. 'Helaas was een enkele ronde op de droogweerbanden niet voldoende om ze aan de praat te krijgen, waarna we aan het einde door diverse auto's ingehaald werden', geeft Shovlin toe. Dat is dan ook de reden dat Hamilton uiteindelijk vanaf de tweede startrij aan de wedstrijd op Sochi Autodrom zal beginnen.

Snelheid Mercedes zit goed

Op zondag is er weer een volledige wedstrijd te verrijden waarin er van alles kan gebeuren. Met de prestaties van de eerste twee vrije trainingen op vrijdag durft Shovlin wel te suggereren dat er serieuze kansen liggen voor het topteam. Bemoedigend om te zien hoe goed de auto werkte op het natte asfalt, maar er staat ons nu meer werk te wachten dan waar we op hoopten. Onze snelheid zag er op vrijdag echter goed uit, dus alles is mogelijk', concludeert de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws