Hill over 'gênant' optreden Hamilton: 'Had moeten profiteren van Verstappens gridstraf' Formule 1
Formule 1

Hill over 'gênant' optreden Hamilton: 'Had moeten profiteren van Verstappens gridstraf'

Hill over 'gênant' optreden Hamilton: 'Had moeten profiteren van Verstappens gridstraf'

Damon Hill en Johnny Herbert vonden de fout van Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie in Rusland gênant. De Mercedes-coureur raakte in de pitstraat de muur, wat hem een voorvleugel kostte en een goed eindresultaat, al denkt teambaas Toto Wolff dat het verder geen verschil heeft gemaakt. De twee voormalig Formule 1-coureurs menen dat iemand met de ervaring die Hamilton heeft, zo'n fout niet mag maken, al helemaal niet op zo'n belangrijk moment.

Enkelvoudig wereldkampioen Hill is de eerste die bij Sky Sports F1 zijn licht schijnt op het incident van de Brit: 'Ik dacht tijdens de sessie al: dit gaat bij iemand fout. Zodra ik dat dacht, ging Hamilton de muur in. Dit soort omstandigheden vergen de volle focus en het onder controle houden van de zenuwen van de coureurs.' Indirect geeft hij met zijn opmerking dus aan dat Hamilton min of meer onder druk bezweken is op Sochi Autodrom.

Van de coureurs die voor hem starten, allemaal heren met stukken minder ervaring, kan dit niet gezegd worden. Hill: 'Lando Norris, George Russell en Carlos Sainz hebben allemaal vandaag bewezen dit te kunnen.' De lof van het analyserende duo gaat dan ook volledig naar de unieke top drie die morgen aan de voorkant van het veld aan de Grand Prix van Rusland zal beginnen. Of ze de posities vast weten te houden, moet nog maar blijken.

Herbert: 'Hamilton ging niet te hard de bocht in'

Was de touché met de muur echter echt een fout van Hamilton zelf? Herbert denkt eigenlijk van niet: 'Hamilton ging die bocht niet te hard in, het was vooral ongelukkig. De hele ronde was hij al aan het vechten tegen de auto. We weten bovendien dat deze banden ontzettend lastig op temperatuur te krijgen zijn. Als je die temperatuur mist, kan dat je nou eenmaal verrassen.' De koude banden verrasten de stercoureur van Mercedes ook in de slotfase van de sessie, toen hij in de laatste sector ook nog eens een spin ervoer.

Hill: 'Dit is best gênant, dit verwacht je van een zevenvoudig wereldkampioen niet.' Herbert knikt, waarna voormalig Williams-coureur Hill verder gaat over Hamilton: 'Hij maakte een fout op een kritiek moment van het weekend. Dat verwacht hij ook van zichzelf niet. Hij oogde dan ook ontzettend teleurgesteld.' Na afloop zat hij balend in zijn cockpit en ook voor de camera's van het Britse sportmedium gaf hij aan ontzettend van zichzelf te balen.

Hamilton had moeten profiteren van gridstraf Verstappen

Wat het teleurstellende resultaat van Hamilton nog erger maakt, is het feit dat titelconcurrent Max Verstappen vanaf de achterste startrij begint (P19, red.). Dit was dus hét moment om een makkelijke overwinning binnen te slepen en het gat in het wereldkampioenschap te dichten. Zo makkelijk wordt dat zondag dus niet, volgens Hill: 'In plaats van te profiteren van de gridstraf van Verstappen bevindt hij zich nu in het midden van enkele hongerige jongelingen die niets te verliezen hebben. Dat is beslist geen ideaalscenario.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws