Mercedes wil W14B eerst grondig onder de loep nemen: 'We moeten realistisch blijven' Formule 1
Formule 1

Mercedes wil W14B eerst grondig onder de loep nemen: 'We moeten realistisch blijven'

Mercedes wil W14B eerst grondig onder de loep nemen: 'We moeten realistisch blijven'

Mercedes-teambaas Toto Wolff was aangenaam verrast door het resultaat van de Grand Prix van Spanje, aangezien de updates op de W14 leken te werken. De Oostenrijker wil echter nog niet te hard van stapel lopen, want hij weet dat ze nog lang niet op de deur van Red Bull Racing kunnen kloppen. Eerst moeten ze de auto wat beter begrijpen.

Het Duitse team was aangenaam verrast door de goede prestaties van de nieuwe upgrades op hun auto, wat uiteindelijk resulteerde in een dubbele podiumplaats in Barcelona. De recent herziene W14 werd voor het eerst uitgerust met opvallende sidepods tijdens de Grand Prix van Monaco, een week eerder. Daarnaast zijn ook de voorwielophanging en de vloer verder ontwikkeld, waardoor ze dichter bij de dominante Red Bull van Max Verstappen zijn gekomen.

De Zilverpijlen zijn zich er echter van bewust dat de achterstand op de Oostenrijkse renstal niet in één race is weggewerkt. 'Ons doel is nu om dit grondig te bestuderen, want het gaat er niet alleen om hoe snel het is, maar ook om hoe goed wij begrijpen wat er precies gebeurt', zegt Wolff in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'We hebben de afgelopen twee maanden enige haast gehad met de ontwikkelingen, en dat baarde ons zorgen omdat dit afweek van het beoogde proces. Maar tot nu toe heeft het zich uitbetaald.'

'We moeten realistisch blijven'

Wolff is van mening dat het te voorbarig is om te denken dat ze na de Grand Prix van Spanje hard op weg zijn om Red Bull te verslaan. Hij is echter optimistisch dat ze deze keer de opwaartse trend kunnen vasthouden, in tegenstelling tot vorig jaar toen dat niet lukte. Toch blijft Wolff gefocust en probeert hij de verwachtingen te temperen. 'We moeten realistisch blijven in onze verwachtingen', zegt hij. 'We waren teleurgesteld na de kwalificatie in Spanje, omdat we het gevoel hadden dat een tweede of derde plaats mogelijk was. Dus ik wil niet naar Canada gaan en zeggen dat we weer tweede of derde worden, want het kan net zo goed P5 of P6 worden daar. We moeten nog veel meer dingen begrijpen.'

Daar sluit zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zich bij aan, al was de Brit zeker onder de indruk van de updates. 'Ze zeggen vaak dat wanneer je snel bent in Barcelona, dat je eigenlijk overal goed bent. Ik denk dat we de aankomende races er wel goed bij zullen zitten', aldus de 38-jarige. Op dit moment is Mercedes nog steeds bezig met de strijd om de tweede plek in het kampioenschap, aangezien de Duitse renstal flink wist in te lopen in Barcelona. Momenteel staat Mercedes op P2 met 152 punten, Aston Martin op P3 met 134 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws