Mercedes ziet probleem met banden: 'Niet sterk genoeg om de strijd aan te gaan' Formule 1
Formule 1

Mercedes ziet probleem met banden: 'Niet sterk genoeg om de strijd aan te gaan'

Mercedes ziet probleem met banden: 'Niet sterk genoeg om de strijd aan te gaan'

Mercedes begint de Oostenrijkse sprintrace op zaterdag met twee auto's in de top zes. George Russell was positief gestemd na de sprintkwalificatie, terwijl Lewis Hamilton de ochtendsessie somber inziet. 'Ons doel is om een redelijk aantal punten te scoren morgen', geeft Andrew Shovlin aan op de website van Mercedes AMG F1.

De trackside engineering director van Mercedes zag dat de twee coureurs van de Duitse renstal een prima eerste vrije training reden. 'Beide auto's hebben redelijk wat longruns kunnen rijden en op de harde band zag het er qua competitiviteit vergelijkbaar uit ten opzichte van Barcelona', zegt de Brit. 'We gingen tijdens SQ3 van de sprintkwalificatie als eerste de baan op. het was belangrijk om niet het risico te nemen de vlag te missen', geeft hij aan. 'Maar dat maakt het wel moeilijk om te profiteren van de baanevolutie.'

Het team van Mercedes had op beter gehoopt tijdens de vrijdagmiddagsessie. 'We hoopten op beter dan P4 en P6, maar onze performance op de zachte band was niet sterk genoeg om de strijd aan te gaan voor een betere positie', geeft Shovlin toe. 'Lewis liep nog wat vloerschade op en was niet blij met zijn rondes. George had graag wat meer grip gehad zodat hij nog sneller kon', deelt hij de feedback van zijn coureurs. 'We kijken dus hoe we dit voor morgen nog kunnen verbeteren', aldus de man van Mercedes.

Mercedes ziet sprint als voorbereiding op race

'Ons doel is om morgen een redelijk aantal punten te scoren in de sprint, maar het is ook nuttig als voorbereiding op de race van zondag', benadrukt Shovlin. 'We hebben na de sprintrace de mogelijkheid om de auto nog wat aan te passen', zegt hij, waarmee hij aangeeft dat Mercedes die mogelijk zal benutten, indien nodig. 'We weten op welke gebieden we moeten verbeteren, dus hopelijk kunnen we iets goedmaken en bij de race op zondag iets verder naar voren starten', sluit Shovlin af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws