Newey's Hypercar wordt deze zomer gepresenteerd: 'Een combinatie van zeldzaamheid en excellentie' Formule 1
Formule 1

Newey's Hypercar wordt deze zomer gepresenteerd: 'Een combinatie van zeldzaamheid en excellentie'

Newey's Hypercar wordt deze zomer gepresenteerd: 'Een combinatie van zeldzaamheid en excellentie'

De laatste Red Bull-bolide van Adrian Newey, de RB17, zal deze zomer op het Goodwood Festival of Speed worden onthuld. De topontwerper van de Oostenrijkse renstal werkt momenteel nog aan de Hypercar, ondanks dat hij zijn ontslag heeft ingediend bij het team. Teambaas Christian Horner kijkt uit naar het presenteren van de RB17.

Newey kondigde voor de Grand Prix van Miami aan dat hij Red Bull Racing zou verlaten. Voordat hij definitief weg zou zijn, wilde hij zijn Hypercar-project nog afmaken. De Brit werkt al een tijdje aan de RB17 en de bolide, die het nalatenschap van Newey aan Red Bull zal vormen, wordt tijdens het Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk onthuld. Er zal dus een bijzondere première plaatsvinden. Op 12 juli wordt de RB17 dus voor het eerst aan de wereld getoond. 'We zijn er enthousiast over dat we de RB17 dan voor het eerst aan het publiek kunnen presenteren. We kunnen ons geen beter publiek voorstellen dan het Goodwood Festival of Speed', zegt Horner tegenover Motorsport-Total.com

'De RB17 combineert zeldzaamheid en technische excellentie. We hebben alle kennis die we hebben opgedaan in de racerij laten meespelen in de ontwikkeling van de ultieme high-performance auto en we kunnen niet wachten tot de wereld het resultaat zal zien', aldus de teambaas. Aangezien Red Bull ook het twintigjarige jubileum van het Formule 1-team viert, neemt ze ook enkele historische bolides mee naar Goodwood, die onder andere worden bestuurd door David Coulthard, Patrick Friesacher en Horner zelf. De RB17 zal echter nog geen roll-out maken, want de eerste tests van de Hypercar staan gepland voor 2025.

Slechts 50 exemplaren van de bolide

De RB17 komt met een V10-motor, meer dan duizend pk en een topsnelheid van meer dan 350 kilometer per uur. Er zullen slechts vijftig exemplaren worden gebouwd van Newey's nalatenschap aan Red Bull. De topontwerper heeft bijna twintig jaar gewerkt voor de Oostenrijkse renstal, en heeft met hen behoorlijk wat titels en overwinningen binnen kunnen slepen. De Brit gaf aan dat hij wat tijd ging nemen om te reizen met zijn vrouw, en dat hij daarna wel kijkt waar het schip strandt. Wellicht letterlijk en figuurlijk, aangezien zijn zeilboot ook dit jaar wordt opgeleverd, en Newey ernaar uitkijkt om daarmee te varen.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws